10 dolog, amit 10 év múlva megbánsz

Így élhetsz a mának megbánás nélkül

2016/08/02

A “bárcsak” kifejezés sosem sejtet jót. Idősebb korban az emberek sokszor használják ezt a szót, és most, hogy nektek ne kelljen, bemutatunk 10 dolgot, amit ha megteszel, 10 év múlva megbánsz.

Hajlamosak vagyunk elpazarolni a legszebb éveinket, vagy olyat tenni, amit később sajnálni fogunk. Tény, hogy jó érzés mikor a mának élsz, de  érdemes átgondolni, mi is az amit később megbánsz.

1. Álarcot viselsz, hogy lenyűgözz másokat

Ha mindig arra összpontosítasz, hogy megfelelj a külvilágnak, akkor végül elfelejted ki is vagy valójában. Nem foglalkozhatsz mindig azzal, hogy mindenkinek megfelelj.

2. Hagyod, hogy mások álmodják az álmaidat

A legnehezebb dolog az életben megtalálni, ki is vagy valójában, a második, hogy boldog légy. A legfontosabb, hogy hű maradj önmagadhoz és az álmaidhoz. Ha valaki nem ért egyet veled, az azt jelenti, hogy önálló gondolatokkal rendelkezel és a saját utadat járod. Ne hallgass másokra.

3. Negatív társasággal veszed magad körül

Ne hagyd, hogy bárki rossz irányban befolyásoljon. Te válogatod a baráti körödet, neked kell szelektálni, ki van rád jó, vagy rossz hatással.

4. Önző és egoista vagy

Mindig törekedj arra, hogy szeretettel vedd körül magad. Néha muszáj lesz előtérbe helyezned másokat önmagad helyett.

5. Kerülöd a változást és a fejlődést

Engedd el a múltat, és hagyj teret a jelennek. A régi problémák megszűntek már, így nem szabad örökké azokat hajszolni.

6. Feladod, ha rosszra fordulnak a dolgok

Nincsenek hibák, csak eredmények. Mikor valami nem úgy alakul, ahogy eltervezted, nem szabad feladni. Ha továbbra is csak előre nézel, meglesz az eredménye. A fejlődés egy folyamat, amely kis lépésekből épül fel. Éppen ezért minden cselekedetnek van fejleménye.

7. Kiakadsz minden apróságon

Ez leginkább a nőket érinti. Néha nagyon sokat segíthet, ha veszel egy mély levegőt és megnyugszol. A helyzet nem mindig olyan kilátástalan, mint ahogy az kinéz. Sokszor ahhoz, hogy tisztán lássunk rá kell jönnünk, hogy nem lehet mindig minden tökéletes.

8. Beéred kevesebbel, mint amennyit érdemelsz

Legyél elég erős ahhoz, hogy kivárd ami neked jár és engedd el azt, ami/aki fájdalmat okoz. Néha szabad utat engedhetsz a könnyeidnek, hogy utána tisztábban láss.

9. Mindig a holnapra vársz

Sokan vallják a halogatás elvét. Egy nap azonban felébredsz és rájössz, hogy nincs több időd. Borzalmas érzés lehet, mikor feleszmélsz, hogy már nincs lehetőséged teljesíteni a céljaidat.

10. Lusta vagy

Hagyd abba az álmodozást és kezdj el élni. Tegyél a céljaidért, ne várd, hogy az öledbe pottyanjon a szerencse.

Hozzászólások