10 érdekesség, amit eddig nem tudtál az Agymenőkről -2. rész

Minden egy helyen a kedvenc sorozatodról

2018/07/26

Ha te is kívűlről fújod az Agymenők összes részét, akkor ez a cikk neked szól! Ha elolvasod, tényleg mindent tudni fogsz az Agymenőkről! 

Húrelmélet, “Kő, papír, olló, gyík, Spock!“-verseny, Schrödinger macskája, “Szép cica, jó cica…“-dal, Sheldon ostor-csengőhangja, és természetesen a már jól ismert hármas “Penny!“-kopogás az ajtón… ezek mind-mind a kedvenceink a sorozatból. A The Big Bang Theory töretlen sikere természetesen az egyedülálló karaktereknek, a zseniális színészi játéknak, a frappánsan megírt szövegkönyveknek, és persze a remek magyar szinkronnak is köszönhető többek között. Szerdán már kiraktuk az első részét a cikknek, most azonban következzen újabb 10 tény az Agymenőkről, amiről eddig nem tudtál. 

1. Több személyi sérülés is történt a forgatások alkalmával, de ezekből szinte mi semmit sem láttunk a tv-ben. Kaley egyszer például a 4. évadban eltörte a lábát, lovaglás közben. Pár rész kihagyás után úgy vették fel a jelenteit, hogy ő közben egy pult mögé állt. Mayim Bialik sem úszta meg sérülés nélkül, ő a 6. évad idején szenvedett autóbalesetet, de végül sikeresen elrejtették törött jobb kezét.

2. Euglossa Bazinga. Hogy mi is az? Egy ritka orchidea-fajta neve, melyet brazil tudósok fedeztek fel még 2014-ben és ki másról, mint Sheldon Cooper-ről nevezték el.

3. Több magyar vonatkozása is van a sorozatnak, például: az Eötvös University Campus, Budapest, Hungary (2×04); pár budapesti gamer elhívja Penny-t játszani (2×03); egyszer Sheldon örökbe fogad több macskát, s az egyiküket Teller Edéről nevezi el (4×03); de Rubik Ernőt is megemlíti Sheldon, mivel szívesen hívná el Penny-ék esküvőjére.

87498

4. 2015-ben a “Szép cica, álmos cica…” című dal miatt egy bizonyos Edith Newlin családtagjai beperelték a CBS-t, ugyanis azt állították, hogy a dal (“Warm Kitty“) szövegét a néni szerezte még 1937-ben, és a csatorna jogtalanul használta fel Sheldon altatódalának szövegét.

5. Biztosan sokatokat foglalkoztatott a kérdés, hogy valóban építettek emeletet a lépcsőházi forgatásokhoz? Nem, valójában csupán egy emeletet építettek, és a liftes jelenteket is egy emeleten veszik fel.

210318.775x400

6. Nem vicc, de a sorozat pilot részében (még) Sheldon-t szexuálisan sokkal aktívabbnak tervezték bemutatni – már, ha egyáltalán össze lehet egyeztetni a “Sheldon” + “szexualitás” szavakat…

7. Több színész is játszik hangszereken, például: Johnny Galecki már gyerekkorában is tunult csellózni, míg Mayim Bialik és Jim Parsons is megtanult több hangszeren játszani, csak a show kedvéért.

8. 2014-ben nem egy, hanem egyszerre 3 évadot rendeltek be a sorozatból, ami kimondottan ritkaság számba megy Hollywoodban! Mostmár azonban a Sheldon-t alakító Jim Parsons más produkciókban is kipróbálná magát, a Penny-t megformáló Kaley Cuoco viszont inkább családot szeretne alapítani párjával és egy kis nyugalomra vágyna.

9. Sheldon pólói legtöbbször a karakter aktuális hangulatát jellemzik!

10. Számos híres tudós és sztár cameo-zik a sorozatban: Stephen Hawking, Stan Lee (yeah!), James Earl Jones, Bob Newhart, Katey Sagal, Steven Yeun, Charlie Sheen, George Takei, Jessica Walter, Laurie Metcalf, Judd Hirsch, Eliza Dushku, Bill Nye, Will Wheaton, és természetesen George Smoot (Nobel-díjas asztrofizikus és kozmológus), Neil deGrasse Tyson, Steve Wozniak, és Michael J. Massimino (ő valójában is asztronauta, nem csak a sorozatban). Sokan nem sejthették, hogy maga Leonard Nimoy kölcsönözte a Spock-bábu hangját, amit Sheldon elcsórt Leonard-tól.

forrás

Hozzászólások