10 zseniális ötlet, hogyan használd a parafadugót

Már csak a mennyiség a kérdés

2016/01/28

Most két legyet üthetsz egy csapásra! Imádod az isteni borokat? Szeretsz az otthonodban saját készítésű kreatív dekorációkat használni? Hogy jön össze ez a két dolog? Már mutatjuk is!

received_2491012060986581

Hát persze, hogy a megoldás a parafadugó! Ha karácsonykor ti is bontottatok pár üveggel; ha szilveszterkor a pezsgő helyett is bor folyt; ha temérdek mennyiségű parafát halmoztál fel, de még fogalmad sincs mit kezdj velük, akkor most megmutatjuk a legtutibb ötleteket, amivel aztán olyan mértékben díszíted a lakásodat, ahogyan csak szeretnéd!

Lehet nem is gondolnád, hogy mennyiféle felhasználási lehetőség rejlik ebben az apró kis tárgyban, amit elsősorban a borosüvegek ürítése után tehetsz magadévá, hogy aztán ezzel cicomázd a különböző helyiségeket a lakásban. Legelőkelőbb tulajdonságai közé tartozik, hogy kiváló hőszigetelő, rugalmas anyag, amely megfelelő mértékben szilárd ahhoz, hogy még formálni lehessen belőle. Mivel nagyon jó tapadóképességgel rendelkezik, ezért kopásállósága is nagyszerű. Bizonyára te is láttál már parafából készült burkolatot, ennek leginkább ez az oka. És van még egy nagyszerű előnye: a parafa vízálló. Persze nem célszerű elárasztani nagyobb mennyiségű folyadékkal, de bizonyos mértékig képes egy kevés vizet felvenni. Ennek tükrében gyűjtöttük össze a legkreatívabb megoldásokat, amiket parafadugó segítségével megvalósíthatsz! Nézzük!

Már szinte alap, hogy bármi, ami az otthonod díszítésére szolgál, az előbb-utóbb gyertyaként teljesíti be sorsát. Így van ez a borozásból hátrahagyott dugókkal is. Arra figyelj, hogy a parafa közvetlenül NE érintkezzen a tűzzel! Célszerűen használj dupla falú mécsestartót, a látvány így is szívet melengető lesz.

parafa2

Ideje felzárkózni, ma már senki sem élhet laptop és információk birtoklása nélkül. Ha unod már az azonos dizájnú céges, logózott pendrive-okat, akkor itt a nagy alkalom: készíts egyedi irodai felszerelést parafadugóból!

parafa3

Legyél újra gyerek! Amíg azzal vagy elfoglalva, hogy mintákat varázsolj egy sniccer segítségével a parafadugó tetejére, addig biztos lehetsz benne, hogy megszűnik létezni a körülötted lévő világ. Nyomdázzatok közösen a srácokkal, így biztosan nem fogtok unatkozni!

parafa8

Jöhet az otthon díszítése! Ezek az ötletek mind megvalósításra várnak, de akár gondolatébresztőnek is bevetheted. Nincs szükséged másra, mint egy sima fa felületre és egy ragasztópisztolyra. Ezek után már úgy rakosgatod a dugókat, ahogy kedved szottyan!

parafa7

parafa10

Egy egész kollekciót elkészíthetsz a dizájnos poháralátétekből, de ajándéknak sem utolsó.

parafa5

Kreatív kaspó szobád díszeinek.

parafa6

Emeltebb szint a lámpa búra készítése, ami kihívás, de nem lehetetlen!

parafa4

És a végére maradt talán az egyik leglátványosabb megoldás: a fürdőszobai kilépőke! Ahogy korábban írtuk, a parafa vízálló, de azért ne nagyon locsi-pocsizz a közelében.

parafa9

Na, jöhet még egy pohárkával?

Fotók: Pinterest

Hozzászólások