100 millióval tartozik a felszívódott MSZP-s

Eltűnése előtt gyanúsan viselkedett

2016/01/13

Kiderült, hogy az egy hete eltűnt Sápi Attila, MSZP-s politikus 100 millióval tartozik, miközben papíron semmilyen vagyonnal nem rendelkezik. Továbbra sincs hír hollétéről.

received_2491012060986581

“Január 5-én lement a boltba este Újpalotán egy szál fekete melegítőben, zöld kabátban és sportcipőben, azóta nem látta senki. A papírjait, az autóját, a mobiltelefonját otthon hagyta, azóta keresik. Ismert betegsége nincs. Dobogókő, Pomáz Kő-hegy a kedves kikapcsolódási helye” – olvasható a közösségi portálon. Kiderült, hogy a Szamurájként emlegetett Attila zárkózott volt, vállán pedig nonfiguratív tetoválás található. Felszívódásáról azonban gyanúsan csak egy héttel később értesítették a rendőrséget.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

A Bors megtudta, hogy a politikusnak papíron nincs telke, lakása vagy autója. Helyette találtak egy 1 millió 850 ezer forintos banki tartozást. Élettársa lakásában élt Újpalotán, pedig a hivatalos címe Pilisen van. Sápi és párja ezelőtt egy békásmegyeri panellakásban lakott, ami édesanyjáé volt. Ez utóbbit tavaly májusban eladták. A banki tartozásokról szóló levelek még mindig a lakótelepi lakásra érkeznek, ahol a szomszédok furcsán viselkedő párként írták le a politikust és élettársát, aki éjszakai műszakban is dolgozott.

Sápi Attila utolsó vagyonnyilatkozata szerint 40 százalékos tulajdonosa volt egy egyszemélyes adminisztratív szolgáltatást végző cégnek, 2011-től pedig 100 százalékos birtokosa egy biztonsági és magánnyomozó vállalatnak. Az utóbbit számolták fel tavaly októberben 100 millió forint és 180 napot meghaladó adótartozás miatt. Amellett, hogy bruttó 425 ezret keresett önkormányzati képviselőként, mégis havi 59 ezer forintért ügyintézői munkát végzett egy cégnél.

Hozzászólások