Durva szülinapi bulit csapott Magyarország!

2019/08/21

Lehet millió meg még egy program és még annál is több elköltött pénz, Magyarország szülinapi bulijának a fénypontja augusztus 20-án a tűzijáték, ami idén elég erősre sikeredett.

26 ezernél is több látványeffektet használtak fel a tegnap esti tűzijátéknál, melyet a legkorszerűbb szoftverrel koreografáltak meg. A zenével hibátlan összhangban robbanó rakéták őrületes szimfóniáját gond nélkül lejátszották, de vész esetére azért volt egy speciális gomb, ami lelőtte volna a bulit egy pillanat alatt.

Az eddigi leglátványosabb ünnepi tűzijátékot a Miniszterelnöki Kabinetiroda tájékoztatása alapján 700 ezren nézték élőben.

A komolyan megtervezett showhoz a pirotechnikusok rendesen bevásároltak, nagyjából 6500 pirotechnikai elemet kötöttek be, melyhez 55 kilométernyi vezetéket használtak fel.

A leglátványosabb, nagy kaliberű, 200mm-es elemből 3600 darab robbant fel tegnap Budapest egén. A látványt pedig több mint 2500 római gyertya és még 500 másik buli csoda tette színesebbé.  A fővárosi tűzijátékot kilenc helyszínről lőtték fel, köztük a Dunán lévő négy uszályról és pontonról, valamint a hídakról.

A Miniszterelnökség korábban ezt a látványtervet osztotta meg a tűzijáték egy részletéről:

Ha lemaradtál a buliról, akkor nézd meg a Szeretlek Magyarország videóját, mert szerencsére liveoztak:

Borítókép forrása: Origo.hu készítette: Csudai Sándor
Hozzászólások