Új fogyós bélbacit találtak!

2019/08/27

Mielőtt letennéd a kesztyűt, az a jó hírünk van, hogy újabb bélbaktériumot találtak, ami a fogyás eszköze lehet. Mint azt tudjuk, az emberi bélflórát úgy ezer baktériumfaj alkotja, melyek befolyással vannak emésztésünkre. Egyensúlyuk rendkívül fontos az egészségünk szempontjából. A tudósok most egy újabb törzset találtak, ami érdekessége, hogy segíthet elkerülni az elhízást.

A Utah állambeli egyetem kutatói találták ezeket a jótékony bacikat, mely az egereknél meggátolta az elhízást. A tudósok arra következtetnek az eredmények alapján, hogy az új baktérium alkalmazható lehet az embereknél is a súlykontrollhoz. A baktériumtörzs egyébként Clostridia névre hallgat.

A tudósok jelenleg azon dolgoznak, hogy izolálják azokat a molekulákat, amelyet a Clostridia baktériumok termelnek, hogy aztán fel tudják használni a cukorbetegség és elhízás elleni orvosságokban.

A kutatás egyébként azt is igazolta, hogy azok a kísérleti példányok, melyeknek az immunrendszere nem működik egészségesen, még normál étrend mellett is hajlamosabb a hízásra. Az összefüggés okát még nem tudják pontosan, de az szinte biztos, hogy a legyengült immunrendszer és a súlygyarapodás között kapcsolat van.

 

Hozzászólások