Ezek a világ legzöldebb országai idén

2019/09/26

A teljes világ fókuszában a globális felmelegedés és a klímaváltozás, valamint az ezekkel jéró katasztrófák állnak az elmúlt időben. Azok az országok, ahol időben felismerték, hogy rossz irányba halad a világ és elkezdtek az árral szemben úszni. Na, ők kerülhetnek fel arra a listára, mely a világ legzöldebb országait rangsorolja.

Egyéni szinten is egyre többet nyom a latba, hogy környezettudatosan élünk-e vagy sem, nem még ha országos szinten szabályozzuk a környezetvédelem irányába mutató lépéseket. A lenti lista szereplői felelősségvállalásukkal beírták magukat azon országok közé, melyek tesznek bolygónk védelmében. Intézkedéseiket a fenntartható fejlődés jegyében hozták meg, többek közt a károsanyag-kibocsátás csökkentésével, a megújuló energiaforrások kiaknázásával, illetve az óceánok további szennyezésének megakadályozásával.

A Conserve Energy Future tette közzé a toplistát, hogy megtudja a nagyvilág, melyek is a legpéldamutatóbb országok. Több szempontot is figyelembe vettek az értékelés során, mely kiadta az adott ország környezetvédelmi indexét.

Jöjjön a TOP10:

  1. Izland (93,5 pont)
  2. Svájc (89,1 pont)
  3. Costa Rica (86,4 pont)
  4. Svédország (86 pont)
  5. Norvégia (81,1 pont)
  6. Mauritius (80,6 pont)
  7. Franciaország (78,2 pont)
  8. Ausztria (78,1 pont)
  9. Kuba
  10. Kolumbia (76,8 pont)
Hozzászólások