Lépj be Tutanhamon rejtélyes világába!

2019/10/14

Mindenki izgatottan várja a bejelentés óta azt a kiállítást, melynek következő állomása Budapesten lesz és betekintést ad Tutanhamon rejtélyes világába.

Igazi világszenzáció jön Magyarországra november 8-án. A kiállítást, melyet még szakmai berkeken belül is a kiállítások királyának tartanak, 2020. márciusáig látogathatjuk majd.

A Tutanhamon rejtélye és kincsei című tárlat elrepíti a látogatókat az ókori Egyiptom titokzatos világába. Az uralkodó ereklyéit abban az állapotban tekinthetjük meg, ahogyan azt 1922. november 4-én Howard Carter brit régész meglelte. A sírkamrák egymás után nyílnak meg a közönség előtt, pontosan úgy, mint a valóságban, visszaadva azt a történelmi élményt, melyet a felfedezők is átéltek.

A jubileumi évforduló közeledtével rengeteg meglepetéssel készülnek a szervezők, hiszen lassan 100 éve, hogy a világ egyik legnagyobb régészeti és történelmi kincsére bukkantak a kutatók. Számos extra anyaggal bővítették a kiállított darabokat, melyeket 2200 négyzetméteren nézegethetünk majd.

A kiállított hiteles másolatokat elismert egyiptológusok ellenőrzésével készítették, hogy azok tökéletesen visszaadják az eredeti kincsek varázsát. A közönségnek lehetősége nyílik még Tutanhamon halotti maszkját is megtekinteni.

A Tutanhamon rejtélye és kincsei kiállításnak 2019. november 8 és 2020. március 1 között a budapesti Komplex lesz az otthona, a Király utca 26. szám alatt.

 

 

 

Borítókép: Getty Images

Hozzászólások