Egy férfi megmondta a tutit a szülés utáni női testről

2019/10/29

Megereszkedett bőr, császárosnak egy jó nagy vágás itt, míg a normál úton szülőnek egy jó nagy vágás ott. Csíkok mindenütt, kilók mindenütt, “kinőtt bőr ruha” és közben genetikai jackpot nyertes nők az Instagramon, akik két héttel szülés után egy bikinikampány arcai…

Hayley Garnett, blogger segített a nőknek férje válaszával, hogy pontot tegyenek a bennük kavargó, klasszikus szülés utáni kérdések végére. A férj őszinte véleményét Instagramján osztotta meg.

“Hayley megkért, hogy írjak valamit a szülés utáni alakjáról. Azt hittem, könnyű lesz, de aztán elkezdtem gondolkodni: mégis miről kellene egyáltalán írnom? Persze, a dolgok kicsit másképp festenek, de ha az egész képet nézzük, semmi sem változott. Annak, hogy beleszerettem, semmi köze azokhoz a testrészekhez, amelyeket a terhesség és a szülés érintett. Ugyanúgy megvan a gyönyörű mosolya, a határozott elméje, a dögös teste és az erős munkamorálja, mint annak a lánynak, akivel 15 éve szerelembe estem. A humorérzéke, az isteni illata és íze is a régi. A szülés utáni teste egy kicsit más, de miért kellene ennek fontos tényezőnek lennie egyáltalán az életemben?” – írja a férfifelesége Instáján.

Aztán így folytatja a jellemzést: “A hasán lévő puha, párnás bőr segített megtartani a három legjobb barátomat 18 hónapon keresztül. A striák azt az erőt mutatják, ami a két gyönyörű kislány kihordásához kellett, akiket ez a vagány anya fog felnevelni. Semmi sem változtatta meg, vagy alakította át a feleségem iránti szerelmemet.” Aztán azt is elárulta, hogy sokan nagyszerű férjnek tartják azért, mert így vélekedik a szülés utáni női testről, de szerinte ez az egész feltételezés nonszensz. Úgy gondolja, hogy ő csak a minimumot hozza azzal, hogy szereti feleségét úgy ahogy van.

Az édesapáknak pedig ezt az üzenetet címezte: “Legyetek jók egymással. Tanuljatok a saját, illetve mások hibáiból. Segítsetek azoknak, akiknek szüksége van rá, és hagyjuk abba a rosszindulatú pletykálást arról, hogy ki hogy néz ki. A feleségem egyáltalán nem tökéletes, és pontosan emiatt szeretem annyira. Pontosan ezért olvassátok ti is mindezt. Ha tökéletes lenne, egyikőtök sem lenne képes együttérezni vele. És azoknak a férjeknek, akik nem osztoznak a pelenkacserében, a főzésben, a takarításban, és nem mondják a feleségüknek azt, hogy mennyire gyönyörű: szedd össze magad, haver. Egy csapat vagytok.”

Elgondlkoztató.

Hozzászólások