Itt is belépőt szednek majd a turistáktól

2019/11/20

Egyre több az olyan turistaparadicsom, amely úgy határoz, hogy belépőt szed a népszerűség megnövekedésének mérséklésére.

Míg a világ egyik része azon van, hogy a lehető legtöbb látogatót vonzza, mások szeretnének faragni a turisták létszámán. Most Európa egyik legszebb tengerpartja áll be a beléőszedők sorába, a tömeg távoltartása érdekében.

A szardíniai La Pelosa strandja a sziget észak-nyugati csücskében fekszik és gyönyörű, fehér homokos tengerpartjáról híres a vészes túlzsúfoltság mellett.

Mivel tanulmányok is bizonyítják, hogy a strandolók magas létszáma nagyon komoly mértékben terheli La Pelosa élővilágát, Stintino település polgármestere úgy döntött, hogy belépődíjat, valamint létszámstopot rendel el a strandon. 2020 nyarától naponta maximum 1500 fő tartózkodhat a területen és a jegyárbevételből kívánják majd karbantartani a környezetet.

La Pelosán voltak már korábban is szigorítások, megtiltották a fürdőzőknek strandlepedőik és táskáik partra vitelét, nehogy lopjanak a fehér homokból. A kagyló és homok gyűjtés pedig a parton akár 3000 euróra is büntethető.

Hozzászólások