Fotósorozat készült a nők elleni erőszakról

2019/11/30

November 25-e a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja, melynek alkalmából Csernus Ágnes aki egy Prágában élő magyar fotóművész, igen elgondolkoztató kampányt készített a Mikela da Luka cseh divatmárkával. A közös ötletéből született, különleges fotósorozat, a nők ellen elkövetett erőszak problémájára hívja fel a figyelmet.

A fotós és a divattervező azt szerették volna, hogy a képsorozat felhívják a figyelmet a nők elleni erőszak, mindennapokban megjelenő, egyértelműen látható, de titkolni próbált nyomaira.

A fotókon a ruháknak is fontos szerepe van ám, ugyanis ha az áldozat kontextusába helyezzük ezt az igencsak átgondolt kollekciót, akkor új értelmet kapnak a viselt darab vizuális jelei.

A fotókon szereplő hölgyek mind modellek, részvételükkel csupán támogatták a kampányt, így a helyzetük is csak fikció. Ők Prágában élő nők, akik a mi Ágnesünkhöz hasonlóan a világ más-más pontjairól származnak, többek között Franciaországból, Kanadából, Törökországból, az Egyesült Államokból. A sérülések persze nem valódiak, azokat egy speciális technikával készítette a Jammy Makeovers.

Végül jöjjön egy galéria a sorozatról:

Hozzászólások