Magányos a kutyusod? – Hallgasson Spotify-t!

2020/01/16

A Spotify rátapintott egy erős piaci résre és háziállatoknak állít össze track listát, a legtöbb brit ugyanis zenét játszik le házi kedvencének, míg távol van otthonról, hogy az állat az alapzörejben ne unatkozzon.

A zene app új projectjeként most az otthon hagyott kutyusoknak állít össze podcastot, mivel egy felmérésből kiderült, hogy az angol gazdik 74%-a játszik le zenét házi kedvencének.

A svéd vállalat megnyugtató zenéket gyűjt csokorba, melyekben “dicsérő szavakat” és színészekkel felmondott történeteket játszik le a magányos állatkáknak, míg gazdijuk távol van.

“A kutyáknak szánt lejátszási listákat algoritmusok állították össze, hogy a gazdik a kedvencük jellemvonásaihoz leginkább passzoló dalcsokrot tudják kiválasztani.” – közölte a streamer cég.

A Spotify bővebben is beszámolt a felmérésről és azt állítják, hogy a felmérés szerint minden negyedik háziállat-tulajdonos játszik zenét a kedvencének, ha magára hagyja, és 42%-uk szerint háziállatuknak van kedvenc zenei műfaja. A megkérdezettek 25%-a azt mondja, hogy néha táncolni is látja kutyusát, ha kedvenc zenéje megy.

Hozzászólások