Ilyen intézkedéseket vet be Magyarország a koronavírus ellen

2020/02/26

A héten tartott sajtótájékoztatót Papp Károly közbiztonsági főigazgató és Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fejleményeiről, melynek során elmondták, hányan vannak karanténban idehaza és tájékoztatást adtak a várható óvintézkedésekről is.

“Szeretnénk a legtovább fenntartani a megelőzés szakaszát, vagyis azt, hogy a továbbiakban sem lesz koronavírusos megbetegedés”

– mondta az országos tisztifőorvos.

Jelenleg 18-an tartózkodnak idehaza megelőzés céljából karanténban a Szent László kórházban. Ezzel kívánják első lépésként megvédeni a vírus behurcolástól az embereket. Müller Cecília megerősítete, hogy hazánkban tartózkodó, koronavírussal fertőzött betegről nincs tudomásuk.

Kiterjesztették Debrecenre is a testhőmérséklet-mérést a repülőtéren, valamint kiadták a koronavírussal kapcsolatos eljárásrendet. Közúti ellenőrzésekre lehet számítani a határokon, a járvány sújtotta helyekről hazaérkezők esetében külön vizsgálatok rendelhetők el, a schengeni határok nem kerülhetnek lezárásra.

Aki fertőzött területen tartózkodott és jelentkeznek nála a vírusfertőzés tünetei, annak azonnal fel kell hívnia háziorvosát, nem javasolt váróteremben tartózkodnia. Az országos tisztifőorvos nem támogatná, hogy most valaki kockázatos területekre menjen és máshova is csak megfelelő tájékozódás mellett javasolt utazni.
Hozzászólások