11 éves zseni a net új sztárja!

Daniel Liu egyetemre jár, szabadidejében Obamával találkozik

2016/08/25

Egy meglehetősen fiatal zseni tartja lázban az internet népét. Daniel Liu 11 évesen egyetemre jár, ráadásul ő segít társainak a beadandókban.

Nem szégyen, ha nem te vagy a legpengébb gyerek az egyetemi csoportodban. Néhányan egyszerűen csak okosabbak, mint mások. De mikor a gyerek, aki okosabb nálad, egy 11 éves kisfiú… nos, ezt egy kicsit nehezebb elfogadni. Az ohio állam béli Toledo egyetemének néhány hallgatója pontosan ezt éli át, mióta a fiatal zseni, Daniel Liu csoporttársuk lett.


“Ez a gyerek 11 éves de már velem jár szerves kémiára” – írta Cigdem Kahyaoglu a Twitteren, megosztva egy képet legfiatalabb hallgatótársáról. “Azt mondta, ha kérdésünk van, csak írjunk neki egy emailt!”

A bejegyzést azóta 230 ezer ember kedvelte, de Daniel számára (aki középiskolába jár, de néhány egyetemi kurzuson is részt vesz) nem idegen a hírnév. Találkozott már Bill Nye-val, de még Barack Obama amerikai elnökkel is, mikor éppen egy 10 000 dolláros ösztöndíjat gyűjtött be a Fehér Házban, miután megnyert egy  tudományos vetélkedőt. 

Említettük már, hogy még csak 11 éves?

Hozzászólások