Sport hírek: Foci Vb – Wimbledon – Sportlövő Vk

Ma is érdekes sport csemegék a nagyvilágból és itthonról

2014/07/03

Ma is érdekes sport hírek  várnak rátok a nagyvilágból és itthonról:

Vb-2014 – A magyarok harmadát érdekli a vb

Minden harmadik magyart foglalkoztatja a brazíliai labdarúgó-világbajnokság – derült ki a Tárki júniusi felméréséből.

fotó: FIFA
fotó: FIFA

A közvélemény-kutató intézet adatai szerint a vb kezdete körüli napokban a magyarok 35 százaléka érdeklődött a sportági csúcstalálkozó eseményei iránt, s vb a férfiak körében sokkal nagyobb figyelmet váltott ki (58 százalék), mint a nőknél.
Az érdeklődők zömének (83 százalék) van tippje, hogy ki fogja megnyerni a világbajnokságot. A legtöbben (39 százalék) a brazilokra szavaznak, de kisebb arányban tippeltek a németekre (15 százalék), a hollandokra (11), illetve – amint az utólag kiderült: tévesen – az időközben kiesett portugálokra és spanyolokra (13–13) is.

 

Wimbledon – Babosék elődöntősök női párosban

Babos Tímea oldalán Kristina Mladenoviccsal bejutott a női páros elődöntőjébe csütörtökön a wimbledoni teniszbajnokságon, miután három szettben legyőzte az Alla Kudrjavceva, Anastasia Rodionova orosz, ausztrál duót.

fotó: pannontv.com
fotó: pannontv.com

A verseny honlapja szerint a magyar, francia kettős – amely szerdán a címvédő és világelső Szu Vej-Hszieh, Suaj Peng tajvani, kínai duót búcsúztatta – 3:2-es vezetésnél vette el riválisának adogatását, csakhamar 5:2-re ellépett, és 28 perc alatt hozta a nyitószettet. A folytatásban aztán inkább az ellenfél akarata érvényesült, s ennek nyomán újabb 33 perc elteltével már 1-1 volt játszmaállás.
A döntő szett kiegyenlített játékot hozott, 3:3-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd 4:3-as vezetésénél a magyar, francia kettős elvette Kudrjavceva adogatását, így 5:3-nál Babos a mérkőzésért szerválhatott. A rivális visszabrékelt, de öröme nem tartott sokáig, mert a következő játék ismét Baboséké lett, akik így 1 óra 34 alatt biztosították be továbbjutásukat.
Magyar játékos eddig még sosem volt elődöntős női párosban Wimbledonban.

A nyolc közé korábban hárman jutottak be: 1985-ben Temesvári Andrea, 2003-ban Mandula Petra és 2010-ben Szávay Ágnes.

Eredmény:
női páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.)-Alla Kudrjavceva, Anastasia Rodionova (orosz, ausztrál, 11.) 6:3, 3:6, 6:4

 

Sportlövő VK – Sidi bronzérmes Pekingben

Sidi Péter bronzérmet nyert csütörtökön férfi légpuskában a sportlövők pekingi világkupaversenyén.

fotó: sportfm.hu
fotó: sportfm.hu

A komáromi sportoló – a viadal honlapja szerint – a 60 lövéses alapversenyt kiváló, 628,4 körös eredménnyel zárta, ám a mezőny erejét jól mutatja, hogy ezzel is “csak” negyedik helyen jutott fináléba.
A mindenki számára tiszta lappal induló nyolcas döntőben Sidi ismét remekül versenyzett, 18 lövés után, 187 körös teljesítménnyel lett harmadik. A versenyt az orosz Nazar Luginyec nyerte meg a kínai Jang Hao-zsan előtt.
Sidi Péter a legutóbbi, maribori vk-versenyen második lett a 10 méteres számban. (MTI)

 

Hozzászólások