120 milliós jelzálog terheli Oszter Alexandra házát

Hogy fizet az egyedülálló anyuka?

2014/09/29

Komoly adósságba került az Oszter család: Oszter Sándor diósjenői kastélyát 82 milliós, a lánya nevén lévő budapesti ingatlant pedig 120 milliós jelzálog terheli. Hogy az egyedülálló anyuka hogy fizeti majd ki az adósságot, nem tudni.

Oszter Sándor kastélyát 2009 óta terheli 82 millió forintos hiteltartozás, melyet egy ismerőse miatt vett fel. A színész kezességet vállalt egy barátjának, aki nem sokkal a szerződéskötés után eltűnt, majd kiderült: a rendőrség körözi.

Egy évvel korábban Oszter Sándor lányának is hatalmas adóssággal kellett szembenéznie: 120 millió forintos jelzálog terheli az Alexandra nevére bejegyzett budai villát, ahol a színésznő a gyerekkorát töltötte.

A házon keretbiztosítéki jelzálog van: ez azt jelenti, hogy a tulajdonos hitelkártyaként használhatja a birtok tulajdoni lapját. A bank a birtok összegének megfelelő hitelkeretet biztosít, a tulajdonos pedig ezt a pénzt használhatja bármire – a levásárolt összeg pedig a házat terheli.

oszteralexandra
Oszter Sándor és Alexandra (fotó: Blikk)

A színésznő korábban elmesélte, hogy minden gyermekkori emléke ehhez a birtokhoz köti, így eladni biztosan nem akarja a házat. A Blikk kérdésére, hogy hogyan került a hatalmas hitel a házra, és miből fogja kifizetni az adósságot, annyit válaszolt, hogy senkinek semmi köze a magánéletéhez – így nem tudni, egyedül kell-e a 120 milliós vagyont visszafizetnie a banknak.

Oszter Alexandra 2010 júniusában hozta világra kisfiát, a most 4 éves Axelót, akinek apukájától nem sokkal a szülés után elváltak. A színésznő szinte sosem nyilatkozik a magánéletéről, de korábban elárulta: neki is vannak filléres gondjai, és bár vagyonos családba született, sosem járt édesapjához pénzért könyörögni.

Hozzászólások