16 ok arra, miért szexelj minden nap


A legjobb orvosság

2014/09/08

Stresszes az életed? Hatalmas terhek nyomják a válladat? Félsz, hogy az egészséged látja kárát a problémáidnak? A megoldás szex, ami boldogságot, hosszú életet és egészséget biztosít számodra. Egyetértesz? 

A rendszeres szex nemcsak kellemes időtöltés, de a szervezetünk is meghálálja azt. Kutatásokból kiderült, hogy a szex erősíti az immunrendszert, enyhíti a fájdalmakat, segít szabályozni a hormonháztartást, a migrénre is jó hatással van – és nem csak.

sexuallife

Sőt, kutatók arra is rájöttek, hogy a spermidin egyik összetevője feltartóztathatja a sejtek öregedési folyamatát, azaz megfékezi az öregedést. A spermidin természetes anyag, ami elsősorban a férfiak ondófolyadékában található meg.  „Az anyag behatol a sejtmagba, és fiatalossá programozza azt”. A test minden sejtjében megtalálható különböző mennyiségben, ám az idő múlásával fokozatosan csökken.

sexuallife1

A jó orgazmus képes megfiatalítani, fitten-fiatalosan tartani, szépíthet bennünket és még lelkileg is helyre hoz minket. A szexnek sok jótékony hatása van a nőkre nézve. Vegyük például azt, hogy a sok szex csökkenti a fertőzések és betegségek esélyét. Az immunrendszer megerősödik és ellenállóbbak leszünk. Az orgazmus megnöveli az immunoglobinok számát és ettől szervezetünk ellenállóbbá válik. A rendszeres szex ösztrogént szabadít fel a testünkben, amitől akár 10 évvel is fiatalabbnak tűnhetünk.

sexuallife2

Íme tehát, egy 16 pontból álló lista a szex előnyeiről. A lényeg: csináljátok nap mint nap, hogy távol tartsátok otthonotoktól az orvost.

1. Stresszoldó

2. Remek testmozgási forma

3. Jó a magas vérnyomásra

4. Immunrendszer-erősítő

5. Fiatalító hatása van

6. Jót tesz a szívnek

7. Csillapítja a fájdalmat

8. Segít a bizalom és az intimitás kialakulásában

9. Csökkenti a rák kockázatát

10. Erősíti a medenceizmokat

11. Védi a prosztatát

12. Jobban alszunk utána

13. A menstruáció rendszeresebbé válik tőle

14. Megelőzi a merevedési zavarokat

15. Hosszabb életet biztosít

16. Egészségesebb hímivarsejtek termelődnek általa

Hozzászólások