17 éves fiú késelt és rabolt

Mobiltelefon miatt szúrt combot

2016/01/04

Egy 17 éves elkövető került előzetesbe, mert két társával együtt egy budapesti szórakozóhelyen megkéseltek egy fiút, majd elvették mobiltelefonját. Az eset december 27-én történt.

received_2491012060986581

A három fiatalkorú a helyszín mellékhelyiségébe vonszolta áldozatát, majd követelni kezdték annak mobiltelefonját. Mivel nem akarta átadni a készülékét, a rendőrségi jelentésben V. R.-ként megnevezett tettes agresszíven reagált, és a lefogott srác combjába szúrt egy kést. Eközben egyik társuk figyeléssel biztosította a terepet, a másik két tag tovább bántalmazta és ütötte a megsebesített fiút, aki végül átadta a telefonját.

A késelő fiú társait már december 30-án, múlt hét szerdán házi őrizetbe helyezték, míg V.R.-t szökés, elrejtőzés és a bizonyítékok nehezítése és bűnismétlés veszélye miatt, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablásért előzetes letartóztatásba helyezte az ügyészség. A Budai Központi Kerületi Bíróság el is rendelte a végrehajtást, ám a Fővárosi Ügyészség közlése szerint a végzés egyelőre nem jogerős.

Nem túl szépen telt a szünet idehaza, mivel a két ünnep között még egy késelés történt: december 29-én este Kőbányán egy férfi minden szó nélkül szúrt arcon egy civil ruhás rendőrt a villamosmegállóban. A Krisztiánnak szólított 32 éves támadót egy nap alatt fogta el a rendőrség Zuglóban, a Stefánia úton. Életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt folyik ellene eljárás. Az elfogásról videó is készült:

Hozzászólások