A 17 legszebb bizarr autó, amelyet valaha terveztek

Amikor szárnyal az elme

2014/05/26

Az autóipari dizájn története tele van arra irányuló merész kísérletekkel, hogy minél különlegesebb, kreatívabb járműveket készítsenek a tervezők – mind a kinézetet mind pedig a működést illetően, azért, hogy minden, ami azelőtt készült elavultnak tűnjön. Ezek közül a legmerészebbek talán az un. „koncepció-autók”, amelyeket nem korlátoznak a praktikum és a kormányzat földhözragadt előírásai és szabályai és így az autógyártók és tervezők igazán túl léphetnek minden elképzelhető határt.

Az Atlantai Művészeti Múzeum összeállított egy érdekes gyűjteményt a valaha volt 17 legszebb, legrondább és legkülönösebb, ember által megálmodott autó különlegességből, az 1934-es Bugatti prototípusától kezdve egészen a mai Porsche 918 Hibrid szuper autóig.

Mi történik, ha a kreátorok elveszítik az egyensúlyt az esztétika, a funkcionalitás között és pusztán személyes látomásaik vezérlik őket? Az, hogy imádni fogjuk a kreációikat. De mégis felmerül időnként a kérdés: Hogy gondolhatta bárki, hogy ez jó ötlet..?

Az „Álomautók” kiállítás holnap nyit és szeptember 7-ig tart. A következő autók is a kiállításon lesznek.

Hozzászólások