19 éve ment el Diana hercegnő

A nép kedvence volt, rá emlékezünk

2016/08/31

Diana Frances Spencer néven született, Diana walesi hercegnőként ismerte és gyászolta a világ. Napra pontosan 19 éve, 36 évese ment el. Rá emlékezünk.

Hihetetlen, de már 19 éve, hogy Diana walesi hercegnő meghalt Párizsban, mikor autója egy pillérnek ütközött. A balesetben a hercegnő barátja, Dodi Fayed és a sofőr Henri Paul is elhunyt.

Bár a hercegnő csak 36 éves volt, amikor életét vesztette, de rövid élete során akkora hatást gyakorolt a világra, hogy a talán nem is volt ember, ki ne gyászolta volna. Miniszterelnökök, elnökök, királyok és királynők emlékeztek meg róla minden országban, londoni otthona előtt pedig virágtenger borította a teret. Ilyen hatalmas veszteség után nem meglepő, hogy az emberek mind a mai napig emlékeznek rá, és gyászolják annak a nőnek az elvesztését, akit Tony Blair akkori brit miniszterelnök csak  a Nép hercegnőjének nevezett.

A közösségi felületeken a mai napon rengeteg kép, videó és írás jelent meg, melyekkel rá emlékeznek. Ezekből válogattunk párat.Hozzászólások