Női kézilabda EB – Tisztább a kép a kapitány szerint

Már csupán egy-két kérdőjel van a decemberi EB-re készülő keretben

2014/08/13

Női Kézilabda EB – Tisztább a kép a kapitány szerint

Női Kézilabda EB: az Európa-bajnoki keret kijelölésében tisztább a kép Németh András, a női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya szerint.

A februárban kinevezett szakvezető elmondta: a hétvégi, megnyert kecskeméti tornának köszönhetően közelebb jár elképzelt csapatához. Olyan játékosokat keres az adott taktikai elképzeléseihez és a struktúrához, akik Görbiczcel vagy éppen Tomorival együtt ezt meg tudják valósítani.

A tornagyőztes magyar női A válogatott, elöl középen Víg Vivien a trófeával a Messzi István Sportcsarnokban, Kecskeméten 2014.  - Fotó: MTI Kovács Anikó
A tornagyőztes magyar női A válogatott, elöl középen Víg Vivien a trófeával a Messzi István Sportcsarnokban, Kecskeméten 2014. – Fotó: MTI Kovács Anikó

Hozzátette: az sem mellékes, hogy az utóbbi hónapokban sokkal jobban megismerték egymást, a játékosok az ő munkamódszereit, elképzeléseit és elvárásait, ő pedig a játékosok képességeit.

“Most már sokkal inkább meg tudok határozni személyre szabott feladatokat és természetesen jobban látjuk a stábbal, hogy mire alkalmasak a kerettagok és mire nem” – fogalmazott Németh.

Hangsúlyozta: támadás és védekezés között csere nélkül akart játszani, de kiderült, hogy ez nem megy, így nyitottabb, agresszívebb védekezést szeretne megvalósítani és gyors támadójátékot. A kapitány jelezte: ha ősszel nincs sérülés vagy formaingadozás, akkor – úgy érzi – már csupán egy-két kérdőjel van a decemberi Eb-re készülő keretben.

Görbicz Anita (elöl) és a román Crina Elena Pintea a Magyarország - Románia női kézilabda-mérkőzésen, amelyet a felkészülési torna harmadik fordulójában játszottak a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban - fotó: MTI Kovács Anikó
Görbicz Anita (elöl) és a román Crina Elena Pintea a Magyarország – Románia női kézilabda-mérkőzésen, amelyet a felkészülési torna harmadik fordulójában játszottak a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban – fotó: MTI Kovács Anikó

A horvátokkal közös kontinensviadalon szerinte képes lesz jó eredményre csapata, nehéz viszont megmondani, hogy az ellenfelek milyen formában lesznek.

“Sok ismeretlenes az egyenlet, mi azért dolgozunk, hogy hazai közönség előtt minél sikeresebbek legyünk az év végén” – mondta Németh András. (MTI)

 

Hozzászólások