24 karát a narancsbőr ellensége

Forradalmi áttörés a cellulitisz kezelésben

2014/06/24

Arannyal átszőtt nanotechnológiás legginget dobot piacra egy brit cég, amely forradalmasíthatja a narancsbőr elleni küzdelmet.

Arannyal átszőtt nanotechnológiás legginget dobot piacra egy brit cég, amely forradalmasíthatja a narancsőr elleni küzdelmet. A brazilok farmerrel küzdenek a cellulitisz ellen, de beszálltak az üzletbe a világmárkák is.

Ötvenezer forintba kerül az a legging, amelyet egy brit sportruházati cég dobott piacra, és amely állítása szerint segít a narancsbőr elleni küzdelemben is. A ruhadarab a legmodernebb technológiával készült, a legging belsejét ugyanis 24 karátos arany nanorészecskékkel szőtték át.

narancsbőrAz arany a klinikai tesztek eredményei alapján valóban segíti a bőr megújulását, ugyanis fokozza a szervezet hyaluronsav termelését. A hyaluronsav felelős a szöveteink rugalmasságáért, vízfelvevő és folyadékmegőrző képességéért, és így mennyisége alapvetően meghatározza a bőr fiatalságát, és befolyásolja a narancsbőr kialakulását is.

A termékre igen nagy volt a kereslet, ugyanis egyetlen nap alatt kifogyott a cég a készletekből, és jelenleg már csak előrendelést tud felvenni .

A brazilok a farmerre esküsznek

Egy brazil divattervező Alexandre Herchcovitch egy Rio Janeiró-i divatbemutatón mutatta be a világ első olyan farmerjét, amely hatékonyan gátolja a narancsbőr kialakulását. Legalábbis a designer állítása szerint.

A farmer egy speciális, Brazíliában kifejlesztett anyagból, az Emana-ból készül, amely képes a test által kibocsátott infravörös sugárzást visszaverni a testre. Herchcovitch fejlesztésének a lényege, hogy az Emanát felhasználva, növeli a testhőmérsékletet a narancsbőr-veszélyes területeken. A magasabb hőmérséklet pedig serkenti a véráramlást és a sejtaktivitást, ami gátolja a narancsbőr kialakulását.

A világmárkák is beszállnak

De nem csak a kis cégek és divattervezők próbálnak speciális ruhadarabokat piacra dobni a cellulitisz ellen, hanem a nagy divatcégek is.

A Miss Sixty volt az első, amely olyan ruhadarabokkal jelent meg a ruházati piacra, amely állítása szerint eltünteti a narancsbőrt. A nadrágokat és felsőket egy speciális „narancsbőr elleni szérummal” vonták be, amely a bőr kollagén termelését fokozta.

A Wrangler pedig nemrég dobott a piacra egy alakkövető farmernadrágot, amelyet természetes alapú hidratáló anyagokkal vontak be, és kapható kifejezetten narancsbőr-megelőző változat is. A cég állítása szerint hat heti viselet után a nők 70 százalékánál csökkent a cellulitisz felülete.

forrás: narancsborellen.hu

Hozzászólások