Atlétikai Szuper Liga-döntő – a Grundfos támogatja a tatabányai kézilabdásokat

Napi sporthír-összefoglaló

2014/08/28
Atlétikai Szuper Liga-döntő lesz a hétvégén Debrecenben – A Grundfos három évre a tatabányai kézilabdacsapat főtámogatója – Matyasovszki nem jutott döntőbe — néhány mai sporthíreinkből

Az első Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőjét rendezik meg a hétvégén a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban – jelentették be a szervezők a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

Papp László alpolgármester hangsúlyozta, az elmúlt években több rangos nemzetközi versenynek adott otthont Debrecen, így bebizonyította, hogy a vidéki sport fővárosa. Nem csak a lebonyolításban, az eredményekben is az élen jár a város, hiszen Risztov Éva személyében olimpiai bajnok úszója is van – mondta Papp László.

fotó: www.solent.ac.uk
fotó: www.solent.ac.uk

Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára azt emelte ki, hogy példaértékű a város hozzáállása a sporthoz, jelen esetben a Szuper Liga döntőjének megrendezéséhez. Az új sorozattal az volt a szövetség célja, hogy több legyen a versenyezési lehetőség. A pénzdíjas sorozat első szakaszában – februártól augusztusig – húsz pontszerző versenyen vettek részt az atléták, s a legjobb nyolc helyezett lesz ott a döntő 19-19 férfi és női számában pénteken és szombaton.

A házigazda Debreceni Sportcentrum 13 versenyzővel indul a döntőn – mondta el Becsky András ügyvezető igazgató. Hozzátéve, hogy a hazai kiválóságok – Kazi Tamás síkfutó, Szarvas Dóra gátfutó – mellett versenyez az olimpiai és Európa-bajnok kalapácsvető Pars Krisztián is.
A versenyek pénteken 14.15-kor, szombaton 13.40-kor kezdődnek, és ingyenesen látogathatók

 

A Grundfos három évre a tatabányai kézilabdacsapat főtámogatója

A szivattyúkat gyártó dán Grundfos újabb, további három évre szóló támogatói szerződést írt alá csütörtökön a tatabányai férfi kézlabdacsapattal.

A Grundfos Tatabánya KC idén a stabil NB I-es múlttal bíró játékosok mellé egy új generáció beépítését tűzte ki célul – mondta az aláírás előtt Németh Zoltán, a Tatabányai Kézilabda Kft. ügyvezetője.

Emellett külföldi játékosokat is igazoltak, az iráni származású Moshen Babasafarit és Alireza Moushavit, utóbbit a Veszprém adta kölcsön erre a szezonra. Tatabányán szerepel Novak Boskovic szerb és Josip Peric bosnyák válogatott kézis is.

fotó: www.kezilabda-live.hu
fotó: www.kezilabda-live.hu

A csapat vezetőedzője a szerb válogatott volt trénere, Vladan Matic, aki korábban a Pick Szegednél és az FTC-nél dolgozott.
A 2013/2014-es ifjúsági bajnokcsapatból Bartók Donát, Juhász Ádám, Nagy Ábel és Nagy Szabolcs lett a felnőtt keret teljes jogú tagja.

Evezős Vb – Elmaradt a bravúr, Matyasovszki nem jutott döntőbe

Matyasovszki Dánielnek nem sikerült bejutnia a hatos döntőbe az evezősök amszterdami világbajnokságán.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a könnyűsúlyú egypárban versenyző magyar sportoló a csütörtöki középdöntőben hatodik, azaz utolsó lett a futamában, a finálés szerepléshez pedig az első három között kellett volna célba érkeznie. Matyasovszki így pénteken a B döntőben, tehát a 7-12. helyért versenyez majd.

fotó: www.telesport.hu
fotó: www.telesport.hu

A csütörtöki versenynapon a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes, a Csepregi Gábor, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpárevezős duó és normál súlyú egypárban versenyző Gyimes Krisztina egyformán az alsó ági középdöntőben szállt vízre. Simonék nyertek, Csepregiék a harmadik, Gyimes pedig az ötödik helyen ért célba, így előbbi két egység a C döntőben (a 13-18. helyért), míg utóbbi a D fináléban folytathatja szereplését.

Az ötödik magyar egység, a kétpárevezősök között induló Pétervári-Molnár Bendegúz, Papp Gergely páros pénteken száll vízre az alsó ági középdöntőben.

 

Balatonfüreden védené meg Eb-címét a magyar cukorbeteg futsal-válogatott

Jövő hétfőtől péntekig Balatonfüred ad otthont Dia EURO-2014-nek, vagyis a cukorbetegek harmadik futsal Európa-bajnokságának, melyen a magyar válogatott célja a tavalyi győzelem megismétlése.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Hevesi Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya – maga is cukorbeteg – elmondta, hogy a tavalyi Eb-győztes csapat némileg átalakult, a tíz játékos fele újonc.

fotó: www.sendaathletics.com
fotó: www.sendaathletics.com

“Az idén erősebb mezőny lép majd pályára, de senkitől sem félünk. Mi vagyunk az esélyesek, minket akarnak majd legyőzni, de képesek leszünk nyerni” – mondta Hevesi Tamás.

Az Eb rendezőinek célja, felhívni a figyelmet arra, hogy aktív sportolással, időben elkezdett kezeléssel, rendszeres vércukor-méréssel a cukorbetegek teljes értékű életet élhetnek.
Dunai Antal, az Újpest olimpiai bajnok labdarúgója a magyar szövetség képviseletében kiemelte, hogy a csapat tagjai akaraterejükkel, sportszeretetükkel példaként állhatnak korosztályuk tagjai előtt.

A mérkőzéseket a Balatonfüredi Szabadidő és Konferencia központban rendezik meg. Az eredeti 16 helyett 14 válogatott szerepel az Eb-n, s az első napon ezeket négy – három, illetve négycsapatos – csoportba osztják be. A csoportmeccseket hétfőtől szerdáig játsszák le, majd csütörtökön a kieséses szakaszra kerül sor, pénteken pedig a bronzmeccsel és a fináléval zárul a torna, melyre a belépés ingyenes.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere elmondta, tudatosan törekednek arra, hogy városuk a kultúra mellett a sport városa is legyen, ezért szívesen vállalkoztak a torna megrendezésére. (MTI)

 

Hozzászólások