3 saláta, amely jobban hizlal, mint a hamburger

Tudd meg a rejtett kalóriaforrásokat!

2015/02/16

Diétázol és már minden estére beterveztél egy salátát? Jól vigyázz, mert nem mindegyik saláta fogyaszt, sőt egyik-másik típus még a hamburgernál is több kalóriát tartalmaz, így igencsak hizlal.

Görög saláta

Míg ez az örök kedvenc étel számos egészséges hozzávalót tartalmaz, mint az uborka, a paradicsom, vagy a hagyma, bizony azok az összetevők, amik pont a görög saláta karakteres jellegzetességét adják meg, több száz extra kalóriát jelentenek testünk számára, és ha nem tudod tartani a mértéket, bizony könnyen elronthatja a diétát. Kb. 300 kalória a saláta alapja, ehhez még hozzáadunk 2dkg feta sajtot, és ez a szám máris megemelkedett 150 kalóriával, míg az olívabogyó plusz 100-200 kalóriát, és 200-400 mg sót tartalmaz. Bár összességében nem olyan rossz nassolnivaló, fontos, hogy ne vidd túlzásba a fogyasztását, ha fogyókúrázol!
Fresh Greek salad

Fiesta saláta

A Fiesta saláta lényegében egy egészséges harapnivalónak álcázott taco, vagy, ha úgy tetszik burrito gazdagon megpakolva sajttal, rizzsel, és tortilla csíkokkal. Nem beszélve az olyan kiegészítőkről, mint guacamole (avokádókrém), vagy a tejföl, ami 800-1200 kalóriát, 14g telített zsírt, és 1400 mg só pluszt jelenthet.

????????????????????????????????????????????????????????

Ázsiai grillezett csirke saláta

A név megtévesztően egészséges ételre utal, de a legtöbb gyorsétteremben nagy hangsúlyt fektetnek az ételek ízletességére: tehát a zöldségeket és az elvileg sovány húst megszórják mandulával, esetleg tésztát adnak mellé, s leöntik nagy adag szójaszósszal, amitől ugye “ázsiai” lesz, de még más önteteket is kínálnak mellé. Ezzel hihetetlen adag nátriumot adnak hozzá salátánkhoz, nem is beszélve a kalóriákról és a telített zsírtartalomról. Összességében akár 1200 extra kalóriával nehezítheti meg a fogyókúrát! Persze ez nem azt jelenti, hogy el kell felejtenünk a salátát, de arra ügyeljünk, hogy kerüljük a hizlaló szószokat, önteteket és a cukortartalmú feltéteket. Mindezek nélkül bátran fogyaszthatjuk a zöldség és grillezett hús orientált ételeket.

iStock_000016166184_Small

Hozzászólások