3 tipikus pasizási baki

Jó ötletnek tűnt? Nem az…

2014/10/26

Unod már a szinglik életét, pedig úgy érzed, hogy mindent megpróbáltál? Lehet, hogy ez a baj. A barátok hajlamosak – persze csupán jó szándékból – „jobbnál jobb” ötleteket és tanácsokat adni az ilyen helyzetekben. De biztos, hogy hasznosak? Íme három pasizási baki, ami sokak számára ismerős is lehet…

Ha magadtól nem is jut eszedbe feladni az egyedülálló életmódodat, az ismerőseid és a barátaid majd tesznek róla, hogy így legyen. Ilyenkor azonban jobban teszed, ha átgondolod, vajon tényleg érdemes-e megfogadni azokat a praktikákat, amiket mások ajánlanak neked.

184246732Titkold el az érzéseid, taktikázz!

„Ne te keresd! Hagyd, hogy ő fusson utánad! – Ez alapvető játékszabály.”

Miért lenne szükség ilyen jellegű szabályokra? Sokan úgy vélik, ha elérhetetlennek mutatják magukat a nők, sokkal jobban felkeltik a férfiak érdeklődését. Ez egy bizonyos mértékig igaz is lehet, de egy idő után idegesítővé válhat. Senki sem szeret felesleges köröket futni, hogy utána pofára ejtsék.

Nyilván mindig mindenki jobban csinálná, aki kívülről látja a helyzetet. De aki csak az egyik felet ismeri, honnan tudhatná, hogy milyen a másik fél. Természetesen nem túl jó, ha valakire nagyon ráakaszkodunk, de az sem, ha közömbösséget mutatunk iránta. Ha a pasi egyoldalúnak érzi a kapcsolatot, hidd el, nem fog teperni utánad. A legjobb az, ha egyensúlyra törekszel, és nem várod el, hogy mindig ő kezdeményezze a beszélgetéseket vagy a találkozásokat.

Rejtsd el magabiztosságod!

„A pasik nem szeretik a magabiztos lányokat, akik önállóan is képesek sikeres életet élni.” – a karrierista nők gyakran hallgathatják ezt a véleményt.

Azok a nők, akik függetlenül is jól érzik magukat a bőrükben, és nem szorulnak az erősebbik nem segítségére, természetesen sok férfit megrémiszthetnek. Ilyenkor fordul elő az, hogy sokkal gyengébbnek és elesettebbnek mutatják magukat. Ez nyilvánvalóan csak átmenetileg működhet, hiszen egyik félnek sem jó ez a színjáték. Előbb-utóbb fárasztóvá válik, ha mindig vissza kell fognunk magunkat, és amikor nem bírjuk tovább, joggal veheti zokon a másik fél a hirtelen változást.

A legjobb az, ha önmagadat adod, hiszen csakis egy magabiztos férfi oldalán találhatod meg a hozzád illő társat, aki képes építeni önbizalmadat ahelyett, hogy rombolná azt.

478825717

Ne legyél válogatós!

„Azért nem találsz magadnak pasit, mert túl magasak az elvárásaid. Talán, ha nem lennél ennyire kritikus a másik nemmel szemben…” – szinte nincs olyan ember, aki ne találkozott volna ezzel a baráti „jó” tanáccsal.

Természetesen van olyan, hogy valaki irreálisan magasra teszi a mércét, de általában inkább csak arról van szó, hogy sorozatosan azokba az emberekbe futunk bele, akik nem hozzánk valóak. De miért is érjük be kevesebbel?

138088895Általában már az első randin érezzük azt, hogy szeretnénk-e egy következő alkalmat. Ha bizonytalanok vagyunk ebben, annak oka van. Méghozzá az, hogy nem passzolunk össze az illetővel. Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy az elején még minden tökéletesnek tűnik, és csak később derül ki, hogy mégsem ő az igazi. Ennek pedig tudjuk az okát: mindenki szereti a legjobb oldalát mutatni, hogy elnyerje a másik fél tetszését.

A lényeg az, hogy nem lehet általánosítani, hiszen minden ember különböző, így nem biztos, hogy az a tipp, ami valakinél bevált, az majd másnál is működni fog. A sorozatos „kudarcok” és a barátok vészjósló tanácsai miatt nem szabad feladni, hiszen valahol ott van a megfelelő partner, csak meg kell találni!

Hozzászólások