30 milliós műkincset vett 380 Forintért

2019/09/27

 

Elég ritkán esik meg az emberrel, hogy elkölti a pénzét és ettől gazdagabb lesz. Persze van, akit nagy szerencse ér, jól belenyúl és komoly kincsre bukkan, akárcsak az, aki nemrégiben egy 30 milliós műkincset vett 380 Forintért.

Egy fontjába került, ami elég jó befektetésnek számít annak ismeretében, hogy most 30 000 000 Forintot ajánlanak kincséért egy aukció keretében. A vásárlónak fogalma nem volt, amikor kiválasztotta a kínai kis falivázát, hogy műkincsre lelt.

váza

Kiderült, hogy a sárga alapon gazdagon és színesen mintázott, csinos kis faliváza nem egyszerű dísztárgy. A műkincs egy kínai császáré, Csien-lungé (1711-1799) volt, aki a Csing-dinasztia egyik uralkodójaként ismert.

A műértők abból gondolják ezt, hogy a vázácska alján az áll, hogy hálaadó tömjén, mely a birodalomban használatos kifejezés volt. A vázát a tulajdonos a neten szerette volna eladni, aztán rájött, hogy a gyűjtők és kincsvadászok számára még értékesebb a darab, mint gondolta, ezért úgy határozott, hogy aukció keretein belül válik meg milliókat érő 1 fontos befektetésétől.

Hozzászólások