A gyógyító torma
A hűvös idő közeledtével érdemes minél több tormát fogyasztanunk egészségünk megőrzése, karbantartása érdekében. A torma egészségre gyakorolt hatása évszázadok óta közismert és használták is rendszeresen a népi gyógyászatban. Úgy tartják, hogy a legerősebb hatóanyagokkal rendelkező természetes fűszernövény.
A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a frissen reszelt torma baktérium- és vírusölő hatása félnapon át tart, tehát érdemes szeretni. Természetes immunerősítő és antibiotikum, emellett védi az ereket és a keringést is.
Tegyük mindennapossá a torma fogyasztását, íme az indokok, hogy miért:
C-vitamin tartalma egyedülálló: 100 gramm torma, 100 mg C-vitamint rejt magában. Védelmet nyújt a szív-és érrendszeri megbetegedésekben, és nagy szerepet játszik az anyagcsere szabályozásában, a méregtelenítésben. Nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, glükózt és illóolajokat.
Ha emésztésünk nem működik rendesen vegyünk be 10-15 csepp tormalevet, és máris rendeződik a helyzet. Kifejezetten ajánlott azoknak is a torma fogyasztása, akik erős köhögéssel, köszvénnyel, veseproblémával vagy cukorbetegséggel küszködnek.
Hogyan fogyjunk a torma segítségével?
A következő recept gyorsan és hatékonyan segít megszabadulni a fölöslegesen lerakódott zsírrétegtől. Akik ezt a receptet alkalmazták, arról számoltak be, hogy sikerült napi 1 cm-től megszabadulniuk. Ez a recept segít, hogy távozzon a fölöslegesen felgyülemlett víz és zsír, javítja a látást és a hallást, a memóriát és az agy működését.
Hozzávalók: 125 gramm torma, 3 citrom, 3 evőkanál méz
Elkészítés: A tormát hámozzuk meg és reszeljük le, majd pépesítsük turmixgéppel, közben keverjük hozzá a citromot és a mézet is. A keletkezett massza pépes állagú kell legyen. Tároljuk a hűtőszekrényben, és naponta kétszer étkezések előtt együnk belőle egy-egy teáskanállal. Három hétig fogyasszuk, majd tartsunk egy hét szünetet.
A tüdő tisztítására:
Hozzávalók: 10 gramm torma, 200 ml meleg víz
Elkészítés: A hagyományos módon készítsünk teát a tormából, majd osszuk három részre, és a nap folyamán igyuk meg. Forrón kell fogyasztani.
A jó emésztésért:
Hozzávalók: 1 liter fehérbor, 50 gramm torma
Elkészítés: Reszeljük jó apróra a tormát, majd adjuk hozzá a liter fehérborhoz. Tároljuk sötét helyen, naponta igyunk belőle 100 ml étkezés után.
A szív- és érrendszer egészségéért:
Hozzávalók: 5 kanál sárgarépalé, 5 kanál reszelt torma, 3 citrom, 2 csésze méz
Elkészítés: A hozzávalókat keverjük jól el, majd tegyük egy hermetikusan záródó üveg edénybe. Hideg és hűvös helyen tároljuk, fogyasszunk belőle egy kanállal naponta háromszor evés előtt. (forrás: tudasfaja.com)