370 kiló kokain a Coca Colánál

A francia hatóság eddig legnagyobb fogása

2016/09/01

Minden idők legnagyobb francia drogfogása zajlott le a minap. A közel 50 millió euró értékű kokain dél-amerikából érkezett a Coca Cola telephelyére.

A kokain zsákokba rejtve lapult egy narancslé szállítmány közé rejtve. A nyomozás jelenleg is tart Signesben, ami egy kisebb település Franciaország déli részén. A 370 kilónyi anyag minden idők legnagyobb fogása a franciáknál. 

Xavier Tarabeux touloni ügyész nyilatkozata szerint a fehér por utcai értéke 50 millió euró körül mozoghat, és “kifejezetten rossz meglepetés volt.” A Coca Cola dolgozóit a nyomozás során már kizárták a gyanúsítottak közül, de a kábítószer forrását még mindig nem sikerült megállapítani. Bár a legendák szerint John Pemberton 1886-os, eredeti receptje tartalmazott némi kokaint, azt a feltételezést is kizárhatjuk, hogy esetleg a kólához kellett volna a… másfajta kóla. 

Franciaország legutóbbi nagyobb rajtaütése tavaly áprilisban volt, mikor a hatóságok segítettek az angol erőknek letartóztatni két férfit, akik egy yacht fedélzetén kíséreltek meg 250 kiló drogot csempészni az Egyesül Királyságba. 

Hozzászólások