4 éve lebénult, vasárnap maratont futott

A mozgásképtelenség sem állíthatja meg ezt a férfit

2016/10/17

Bár minden ember ilyen erős akarattal, életkedvvel rendelkezne, mint ez a férfi. 4 éve teljesen lebénult deréktól lefelé, hétvégén pedig lefutotta a maratont.

Robert MacDonald 4 évvel ezelőtt kizuhant egy harmadik emeleti teraszról. A baleset során Robert deréktól lefelé teljesen lebénult. Az orvosok 5% esélyt jósoltak neki arra, hogy valaha lábra fog állni. Ennek ellenére a férfi egy komoly elhatározást tett a kórházi ágyán: lefogja futni a maratont, bármibe is kerül. 

Csodálattal olvasom az ilyen emberekről szóló híreket, mint ez a férfi. Legtöbbünk arra sem tudja rávenni magát, hogy elmenjen az edzőterembe és eltöltsön ott egy órát. Pedig az emberek zömének minden adott hozzá. A terem, az idő és egy egészséges test. Csak az akarat hiányzik. Éppen ezért Robert remek motivációt nyújthat a kifogást kereső embereknek. Mikor a kórházban eldöntötte, hogy egyszer lefutja a 42 km-es távot tudta, hogy nem hétköznapi dologra vállalkozik. Szerencsére barátai és szerelme végig mellette voltak. A szó szoros értelmében ugyanis ők is vele futottak. Robert így nyilatkozott a hatalmas erőt próbáló esemény után, amit 5 óra és 59 perc alatt teljesített:

” A 17. és a 30. km között majdnem elvesztettem az erőmet. Iszonyú nehéz volt. A 30. km után azonban egy furcsa erőt éreztem magamban. A legnagyobb löketet az adta, hogy megláttam a barátnőmet milyen elöl jár már a mezőnyben. Úgy láttam őt, mintha a fény lenne az alagút végén. Ha belegondolok, hogy mekkora támogatást kapok a barátaimtól, a szerelmemtől és a családomtól tudom, hogy bármikor képes lennék erre újra.”

Hozzászólások