4 meglepő dolog, amire a banánhéjat felhasználhatjuk

Ápolja a testet - gyógyítja a lelket

2014/11/03

Meglepő, hogy a banán héja milyen sok ásványi anyagot, vitamint és egyéb összetevőket tartalmaz, amelyeket hasznosítani tudunk szervezetünk szépítése vagy gyógyítása során. Nézzünk néhány olyan területet, amelyen soha nem gondoltuk volna, hogy a segítségünkre lehet:

 A fogak fehérítése – Mangán és magnézium tartalma miatt a banán héja igen jó fogfehérítő. Megtisztítja a fogakat a kávé, a tea, az ételek vagy a dohány okozta lerakódástól. Ha a banán héjának belső felével minden nap többször átdörzsöljük a fogakat, egy hét után látványos lesz a különbség.

481664189

Rovarcsípések ellen – A rovar csípések, a pók, a darázs, a szúnyog okozta csípések egyrészt rendkívül kellemetlenek, de nem csak a viszketés a baj velük, hanem az is, hogy sokszor napokig tartó fájdalmat okoznak. Fordítsuk ki a banán héját és belsejével többször dörzsöljük át naponta a sérült felületet, mert ez fertőtlenítő hatású is.

 

Száraz bőrre testápolóként – Ki gondolta volna, hogy a száraz, vagy súlyosabb esetben kicserepesedett bőrre is gyógyír lehet a banán héja? A banán héja vitamin és nedvesség tartalmának köszönhetően először enyhíti a fenti tüneteket, ha pedig legalább három hétig rendszeresen alkalmazzuk, meg is szünteti azt.

480324741

 

Depresszió ellen – A banán héja olyan mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat, hogy még a depresszió enyhítésére is alkalmas. Szabályozza a hormonháztartást és enyhíti a stresszt. Mossuk meg jó alaposan a banán héját és turmixoljuk bele egy gyümölcs shake-be. (forrás: csodalatosvilag.hu)

Hozzászólások