4 ok, amiért nem kívánod a szexet!


Amitől alacsonyabb a libidó

2014/09/17

Egyre ritkábban jut eszedbe a kedveseddel az együttlét? Már messze nem úgy kívánod a szeretkezést, mint korábban? Lelki eredetű problémák mellett jóval kézzelfoghatóbb problémákra is visszavezethető a nemi vágy csökkenése. 

problems

Hormonális problémák

A tesztoszteron nemcsak az agressziós szintünket befolyásolja, de szexuális kedvünkért is felel. Termelésszintjének csökkenése libidócsökkenést okozhat. A tesztoszteron mellett az agyban termelődő prolaktin is felelőssé tehető a nemi vágy csökkenésért, ugyanis ez a hormon a férfiak esetében merevedési zavarokat, meddőséget, impotenciát válthat ki.

Gyógyszerek mellékhatással

Bizonyos vérnyomáscsökkentők, altatók és nyugtatók mellékhatásaiként szintén számolhatunk a nemi vágy csillapodásával. Érdekesség, hasonló hatást váltottak ki a magasabb hormontartalmú fogamzásgátlók is. Igaz, ezeket a probléma felismerésekor elkezdték kivonni a dforgalomból.

problems1

Pajzsmirigy problémák

A pajzsmirigy alul- vagy túlműködése esetén nemcsak súlyos elhízást vagy fogyást tapasztalhatunk, hanem jóval komolyabb problémákkal is szembesülhetünk, mint például a meddőség. Ráadásul a libidócsökkenés is felléphet. Szerencsére a kezelés hatására hamar visszatér a régi szexuális vágy.

problems3

Káros szenvedélyek

Nem túl meglepő módon a depresszió kifejezetten káros a szexuális vágyak esetén, azonban nem szabad megfeledkeznünk a káros szenvedélyekről sem. Elsősorban a drog- és alkoholhasználat okozhat merevedési zavarokat, a dohányzás pedig érszűkületi mellékhatása miatt veszélyes.

Hozzászólások