4 ok, hogy ne foglalkoztasson mások véleménye!

Így léphetsz bátran az önmegvalósítás útjára!

2015/02/17

A legtöbb álmunk azért nem valósul meg, mert bele sem kezdünk. Előfordult már veled, hogy lelkesedéstől fűtve előálltál egy ötlettel, tervvel, a környezeted viszont annyira lelombozóan és megsemmisítően reagált, hogy végül már azelőtt feladtad az egészet, hogy belekezdtél volna? Segítünk, hogy ne foglalkoztasson mások véleménye.

Pszichológusok szerint a félelem gátol minket leginkább abban, hogy elkezdjünk valamit, vagy egy bármilyen megrekedt állapotból tovább lépjünk. Hasznos lehet feltenni magunknak a kérdést: mi tart vissza? Mitől félek tulajdonképpen?

Félek attól, hogy mások mit gondolnak rólam, ha ezt a döntésemet felvállalva, „őrült módon” küzdeni kezdek és elszántan elindulok egy irányba? Ha bármit véghez akarunk vinni az életben, legyen az akár csak egy edzésterv, egy utazás, esetleg egy komolyabb álom, muszáj függetleníteni magunkat mások véleményétől. Mondhatni apró, de nem jelentéktelen dolgokon múlik, hogy kinek sikerül, és kinek nem.

Success was always going to be her's!


Lássuk, mi az a 4 tanács, amit ha megfogadsz, sokkal de sokkal könnyebben veszed majd az akadályokat az önmegvalósítás útján.

Találkozz olyanokkal, akiknek a tiedhez hasonlóak az ambíciói!
– Fele annyira nehéz minden út, ha másokkal közösen teszed meg!

Ismered azt a mondást, miszerint: amilyen könyvekkel, emberekkel veszed körül magad ma, olyan leszel 5 év múlva? Számtalanszor eszembe jut ez a gondolat, sokféleképpen értelmezhető, de magam is tapasztaltam, hogy mekkora lendületet, inspirációt, biztonságérzetet tud adni, ha néhány hasonlóan gondolkodó társaságában vagyunk. Valódi forrásként és katalizátorként működhetnek ezek a kapcsolatok az életedben. Bizonyos beszélgetéseket, eszmecseréket csak velük fogsz tudni folytatni, ők azok, akik teljes mértékben értenek és megértenek Téged. Ha alábbhagy a lelkesedésed, elég elmerítkezni egy jó beszélgetésben.

 

At your service!
 
Távolítsd el a negatív hatásokat környezetedből!
– Ha valaki kritikus, kétkedő vagy negatív a terveiddel kapcsolatosan, valójában önmaga határait látja a helyzetben.

A negatív érzelmi beállítódás az élet minden területén nagy visszatartó erő. Ha van olyan ember a közvetlen környezetedben, aki folyton negatív, az olyan mintha közös hajóban eveznél valakivel, aki mindig az ellenkező irányba lapátol. Sokszor találkozni a féltés köntösébe bújtatott negatív kivetítésekkel, amikor valaki azért nem támogat minket a terveinkben, mert „csak meg akar óvni a csalódástól”. Minden esetben hárítsd el ezt magadban, és tedd  helyre fejben, hogy ezek a félelmek alaptalanok, indokolatlanok és túlzóak. Mások aggodalmai nem kell, hogy hatással legyenek az életedre, hiszen legtöbbször arról van szó, hogy X. Y. nem bízik a képességeidben, és nincs tudatában annak, hogy mi mindent véghez tudsz vinni. Az ilyent típusú embereknek nem érdemes a terveidről beszélni.
 
Csak a bizalmas barátaid véleményére fókuszálj!
– Ők ismernek és a támogatást is tőlük várhatod.

Mindannyiunk életében vannak olyanok, akikkel bizalmasabb viszonyt ápolunk. Ők azok, akikre bármikor, bármilyen helyzetben számíthatunk. Ha velük töltjük időnk nagy részét, észre fogjuk venni, hogy már magában ez pozitív hatással van az önmegvalósítás folyamatára. A bizalmas barátok biztosan ott vannak minden fontos fázisnál és csak megerősítő támogatást kaphatunk tőlük.

Beauty portrait of a young brunette woman with beautiful smile
 
Emlékezz, hogy nálad van az irányítás!
– A döntéseket kizárólag te hozod, nem mások.

A legfontosabb kihívás talán mindannyiunk számára. Annyian befolyásolják döntéseinket, irányválasztásainkat a mindennapokban, hogy észre sem vesszük, ha kikerül az irányítás a kezünkből. Saját életünket pedig kizárólag mi vezethetjük, és úgy másokkal, mint önmagunkkal tudatosítani kell: a végső döntéseket – bármennyire is nehezen dolgozzák fel ezt a többiek – mi magunk hozzuk meg!
 
Egészen biztos, hogy csak lépésenként tudunk eljutni a célunkig, az is nagyon valószínű, hogy kezdetben egyedül állunk majd az elhatározásunkkal. Tapasztalatból mondom, minél kevesebb embernek beszélsz a terveidről, annál biztosabb, hogy véghez tudod vinni, és senki sem beszél le róla. A legfontosabb: ahhoz, hogy úton legyünk, el kell indulni.

forrás: manna

Hozzászólások