4 rákölő fűszer – akár a mindennapokra is!

Gyógyítanak és még finomak is!

2014/12/11

A betegségek ellen nem csupán a gyógyszerek hatásosak, érdemes kipróbálni a természet kincsespatikáját is. A következő négy fűszer kimondottan rákölő hatású, de a hétköznapokban se felejtkezzünk meg róluk.

Ez a négy rákölő fűszer erőteljes rákölő hatással rendelkezik, több rákos betegnél bizonyított már. Ennek ellenére természetesen nem csak betegség alatt, hanem minden nap fogyasztanunk kellene őket. Ezek a fűszerek gyakoriak a világ többi részén. Az indiai, perzsa, thai és maláj konyha részeként használják őket. Ételeinkhez tudatosan adagolva őket nagyon jó hatást érhetünk el velük.

A négy fűszer a következő:

A fokhagyma nagyon erős rákellenes fűszer. Tanulmányok a világ minden tájáról kimutatták, hogy csökkenti minden típusú rák, különösen a vastagbél-, gyomor-, bél- és prosztatarák kialakulását. Erős antibakteriális tulajdonságai is vannak, de ismert olyan képessége is, amellyel blokkolni tudja az összes rákkeltő anyag aktivitását a testben. Növeli a DNS-javítását, lassítja a rákos sejtek szaporodását. A felnőtteknek minden nap egy gerezd friss fokhagymát kellene fogyasztaniuk.

ripe garlic fruits with green parsley leaves

A kurkuma növényi rokonát a gyömbért is évezredek óta használja az indiai ajurvédikus orvoslás. Antiszeptikus és antibakteriális szer is egyben, fertőzések, gyulladások, sebgyógyulás, rossz emésztés kezelésére. A kurkuma tartalmazza az erős rákellenes polifenolt, a kurkumint! A kurkuminról klinikailag kimutatták, hogy gátolja a különböző rákos sejtek burjánzását, beleértve a csontrákot, mellrákot, agydaganatokat, végbél, máj, hasnyálmirigy, gyomor, hólyag, vese, prosztatarákot, leukémiát, petefészekrákot, melanomát és így tovább! Rákölő tulajdonsága abból származik, ahogy apoptózist képes indukálni (természetes sejthalált) a rákos sejtekben.

iStock_000019222056_Small

Az oregánó rendkívül sok antioxidáns és antimikrobiális vegyületet tartalmaz. Egy teáskanál oregánó ugyanolyan antioxidáns erővel rendelkezik, mint két pohár vörös szőlő! Tartalmaz egy fitovegyületet, az úgynevezett kvercetint, amelyről ismert, hogy lassítja a rák növekedését. Emellett az oregano a K-vitaminnak és a vasnak is nagyon jó forrása!

A cayenne paprika kapszaicint tartalmaz, amely egy olyan aktív vegyület, ami a mellett, hogy rettenetesen égeti a nyelvünket, torkunkat és minden mást, nagyon jó ráksejtpusztító is egyben. A cayenne kulcsfontosságú összetevője bármily detoxifikáló programnak is. Minél csípősebb, annál jobb! A habanero paprika 4-6-szor több kapszaicint tartalmaz mint a cayenne.

Red chili pepper on  gray marble table. Concept of spicy cuisine

Hozzászólások