4 típusú nő, akiktől menekülnek a férfiak

Ilyen NE legyél, ha jó kapcsolatra vágysz

2018/12/13

Egyes kutatások szerint vannak olyan típusú nők, akiket a férfiak messziről elkerülnek. Most eláruljuk, milyen NE legyél, ha jó kapcsolatra vágysz. 

Az ismerkedés szakaszában sokan a szebbik, alkalmazkodóbb arcukat mutatják, ám vannak helyzetek, amikor előbukkan a valódi személyiség – ez pedig akár a románc végét is jelentheti. Az alábbi 4 típusú nőt például kifejezetten nehezen tudják kezelni a férfiak, és gyakran inkább a menekülő útvonalat választják.

1. A drámakirálynő
A pasik nem nagyon tudnak mit kezdeni a siránkozó, drámai kijelentésekkel dobálózó, hisztérikus nőkkel. A krízisek, problémák elkerülhetetlenek egy kapcsolatban, a munkahelyen vagy otthon, de nem mindegy, hogyan reagáljuk le őket! A mélységes fájdalommal, színésznői képességekkel fűszerezett panaszkodás elzárkózást vált ki a férfiakból. A drámakirálynők még a kisebb dolgokat is felfújják, felnagyítják. Úgy érzik, több jár nekik az élettől, nem érdemlik meg a bosszúságokat. A dühüket pedig sajnos hajlamosak a pasin levezetni…

2. A megmentésre váró
Sok csalódás, megcsalás, kiábrándulás vezethet ahhoz, hogy valaki ilyen típussá váljon. Persze sokan esnek át ezeken, ám nem mindegy, hogyan tálaljuk a kudarcokat, a szétesett kapcsolatokat, illetve hogyan pozícionáljuk saját magunkat a világban és az új viszonyban. A megmentésre váró nők áldozatnak mutatják be magukat. Olyannak, akit folyton kísér a balszerencse, folyton fél, mert úgy érzi, ez az új kapcsolat is csak kudarcokat tartogat a számára. Vannak férfiak, akik szeretnek lovagok lenni, megmenteni az összetört szívű nőket, de a negatív dolgokra kiélezett, megmentésre vár nő hajlamos egyből rosszat feltételezni egy ártatlan szituációban is. Nagy teher ez a pasinak. Félelemből vagy önvédelemből nem mer belefolyni a kapcsolatba egy ilyen, lelki sérüléseitől gyanakvóvá vált nővel.

parkapcsolat2

3. A hercegnő
Az elkényeztetett lányokból sajnos sokszor válik „hercegnő”, aki azt gondolja, hogy a rang, a státusz alapból jár, a drága holmik, a luxuscuccok elengedhetetlenek a megjelenéshez. Sokat adnak a külsőségekre, gyakran ítélnek meg másokat a ruháik, öltözékük értékéről. Szeretik a drága helyeket, és elvárják a pasitól, hogy hercegként viselkedjen. De az élet bizony nem Disney-mese! A férfiak többségét frusztrálják a túl nagy elvárások, hogy folyton teljesítsenek, hercegként viselkedjenek, mindig lenyűgözzék a hercegnőt, és így beleragadjanak egy szerepbe.

4. A túlkompenzáló
Ez a típus nagy elvárásokat támaszt magával szemben, mindig meg akar ugrani valami magas lécet, túl akar szárnyalni másokat. Ez alapvetően nem is lenne gond, mert lelkesítő és motiváló is lehet a törekvés. Akkor válik zavaróvá és idegesítővé, ha a nő irányításmániássá válik a kapcsolatban is, esetleg örömét leli abban, ha a másik hibázik, és ezt gyakran szóvá is teszi. A versengő, túlkompenzáló nők nehezen engedik el magukat. Kínosan ügyelnek az étkezési szokásokra, kontroll alatt tartják magukat és igyekeznek a párjukat is. A háttérben mindig valamiféle túlkompenzálás áll, például a kisebbségi komplexus legyőzése,  vagy valami régen rögzült rossz érzés elnyomása. A pasik pedig hajlamosak megijedni a túl sok kontrolltól és szabálytól.

forrás

Hozzászólások