401 maratont futott 401 nap alatt

Egy férfi több, mint egy év alatt lefutotta a London-Sidney távolságot

2016/10/07

Ben Smith nemes cél érdekében futott le 401 maratont, 401 nap alatt. A távolság amit megtett annyi, mintha Londonból elkocogott volna Sidneybe.

A maratoni futót gyermekkorában rengeteg bántalmazás érte mássága miatt. Innen jött neki az ötlet, hogy adománygyűjtésbe kezd egy gyermekalapítványnak, a gyűjtést pedig a versenyek tükrében rendezte. Ben Smith 34 éves, bristoli férfi szerda délután fejezte be a 401. maratont. Az utolsó futásánál több száz lelkes futó csatlakozott hozzá a kiindulóponttól 10 órakor, s végigkísérték útját egészen 4 óráig. Smith 2015 szeptemberében kezdte el megvalósítani célját, ami azt jelenti, hogy azóta 10506 mérföldet (16907 km) futott le. A befolyt összeg pedig, 250 ezer font (82 millió ft). 

“Az életem során 8 évig terrorizáltak lelkileg. 18 éves koromban kétszer is megpróbáltam megölni magam. Éppen ezért döntöttem el így felnőtt fejjel, hogy nem engedhetem, hogy ez másokkal is megtörténjen. Sok ilyen alapítvány létezik, akik bántalmazott gyermekekkel foglalkoznak, ezért legalább egyet szeretnék maximálisan segíteni. Ez pedig a Stonewall and Kidscape alapítvány.” – nyilatkozta Smith. 

A 401 napos kihívást követően Smith nyíltan vállalta, hogy meleg. Úgy gondolta ezzel hatalmas erőt adhat sorstársainak, akik esetleg félnek bevallani másságukat. A fogadtatáson még ő maga is meglepődött, hiszen rengeteg támogatást kapott. A férfi teljesítménye után már csak “401 Challengeként” emlegetik ezt a tevékenységet. Smith elmondása szerint rettentően boldog, hogy elég ereje volt ehhez és, hogy családja büszke rá. 

Hozzászólások