5 dolog, ami miatt a pasik stresszelnek egy párkapcsolatban

Ezen aggodalmaskodnak a pasik

2018/09/12

Párkapcsolatban élni csodálatos, de azért tény, hogy még a legerősebb párok is megélnek stresszes időszakokat.

Talán nem is sejtenéd, de akad pár dolog, amin titkon minden pasi képes aggodalmaskodni. Most eláruljuk, mi az, ami a srácokat is nagyon stresszeli!

Mennyire szórakoztatóak
A férfiak tudják, hogy sokszor nem is a kinézet, hanem a megnyerő szöveg és a határozott viselkedés számít igazán, ha ismerkedésről van szó. Ezért – különösen a kapcsolat elején – hajlamosak aggódni amiatt, hogy talán nem elég viccesek vagy érdekesek számodra. Attól félnek, hogy a sztorijukat nem találod szórakoztatónak, és hogy gondolatban egészen máshol jársz, amikor beszél neked valamiről. Ez pedig időnként a hosszabb távú kapcsolatokban is jelentkezhet; hidd el, évek után is képesek amiatt izgulni, hogy esetleg unatkozol mellette!

Az anyagiak miatt
Azt mondják, a pénz nem boldogít, de tény, hogy a hiánya komoly problémákhoz vezethet. Rengeteg párkapcsolatban az anyagiak okozzák a legtöbb vitát, így talán érthető, hogy a pasid is gyakran stresszel emiatt. Aggódik, hogy esetleg nem keres eleget a megfelelő életszínvonal megteremtéséhez, esetleg nem tud meghívni egy drágább vacsorára, a későbbiekben pedig amiatt, hogy a keresetével nem tudja eltartani a családját. Emiatt nagyon sokszor viselkedhet stresszesen a pasid!

Anxiety-Disorder

A megfelelő ajándék
Biztosan te is megtapasztaltad már, milyen nehéz a tökéletes ajándékkal meglepni a pasidat – hiába ismered jobban, mint lényegében bárki mást. Ez pedig fordítva is igaz ám! Amikor közeledik a születésnapod, a karácsonyi ünneplés, vagy az évfordulótok, a párod is stresszelni kezd amiatt, hogy a lehető legjobb meglepetéssel tudjon előállni. Ez részben nagyon szuper, hiszen láthatod, hogy mennyire fontos vagy neki, ugyanakkor viszont feszültséget is teremthet a hétköznapjaitokban, amit könnyű félreértelmezni!

A családod miatt
A párkapcsolatok szempontjából fontos mérföldkő az, amikor először találkoztok egymás szüleivel. Érthető, hogy ilyenkor a pasid is idegeskedik (még ha nem is mutatja), hiszen a legjobb benyomást szeretné kelteni a családodban, és arra vágyik, hogy befogadják őt. Ha viszont ez elsőre nem éppen megy zökkenőmentesen, amiatt bizony ő is gyakran stresszel; ez pedig minden alkalommal így van, amikor a szüleidhez mentek látogatóba. Sőt, ha elérkezik a lánykérés ideje, még inkább izgul amiatt, hogy mit fog szólni mindehhez a családod.

Baráti kapcsolatok
A szülők mellett az is sokat számít, hogy mennyire jöttök ki egymás barátaival. A pasid emiatt azon is stresszel, ha esetleg nem vagy túlságosan jóban a barátaival, és nem kedveled őket. Őt is zavarja, ha egy találkozón csak unatkozol, vagy láthatóan nem érzed jól magad, hiszen mindenki arra vágyik, hogy a párja nagyon jó kapcsolatot ápoljon a barátaival. Érthető, hiszen sokan mégis csak afféle második családként tekintenek a barátaikra! Szintén aggodalomra ad nála okot, ha ő nem találja a közös nevezőt a barátnőiddel, hiszen tudja, hogy milyen fontos számodra a véleményük. Emiatt izgulhat azért, hogy vajon mit mondanak róla a csajok akkor, amikor ő nincs ott veletek.

forrás

Hozzászólások