3 dolog, amit imádni fogsz 2020-ban, ha geek vagy

2019/12/28

Az hagyján, hogy William Gibsonnak és társainak hála a cyberpunk stílus aranykorába lépünk, de jön 3 olyan dolog, amit geekként imádni fogunk!

1. 5G

Az 5G emberi ésszel felfoghatatlan sebességet garantál majd, mert a mostani 4G-mobilnet 100 megabit/sec adatátvitelét túlszárnyalva 1 gigabitet tud majd továbbítani az új technológia ugyanennyi idő alatt.

2. Jönnek a hajlítható kijelzők!

2020 elhozza végre a hajlítható kijelzőket! Ennek fényében érkezik a Samsung Fold nevű okostelefon is. Nem is az a nagy szám, hogy a kijelző hajlítható lesz, hanem hogy olyan lehetőségeket nyit meg előttünk merev társaival szemben, melyekről eddig csak álmodtunk. A képernyő különleges jellege komoly mértékben fogja érinteni a digitális tartalmak evolúcióját is.

5. Virtuális-, a kevert-, illetve a kiterjesztett valóság
A VR ugye egy létező és elérhető dolog, annak ellenére, hogy annyira nem váltotta be a hozzáfűzött reményt, így népszerűsége nincs arányban nagyszerűségével. A kiterjesztett valóság (AR)egy kis turbóval 2020-ban a digitális eszközök fejlődésének hála kicsit kinövi a Pokemon Go szintjét és a való világra digitális rétegeket fog ráhúzni a szemünk elé. Na és akkor van a mixed reality (MR), ami az AR inverzének is nevezhető, ugyanis itt nem a vetített világ tárul elénk, hanem mi pottyanunk a vetített világba. Az MR-nél belépünk egy olyan világba, ahol kamerák és szenzorok segítségével a virtuálisan kivetített világ a mozgásunkhoz igazodik.

Hozzászólások