5 dolog, amit tudnod kell Liam Neesonról

Mennyire vagy képben?

2015/06/11

Liam Neeson vasárnap ünnepelte 63. születésnapját. Az ír származású színész sokak kedvence ugyanis a legkülönbözőbb karakterek szerepében is megállja a helyét. Íme 5 dolog, ami azok számára is érdekes lehet, akik eddig még nem rajongtak a sármos hírességért.

Gondoltad volna, hogy az Elrabolva trilógia hős és megmentő apukája négy évig randizott a Királynővel? Na persze nem az igazival, hanem az 1981-es Excalibur című filmben őt alakító Helen Mirrennel.

liamneeson

A Batman egyik rosszfiúja az egyetem elvégzése után, de még mielőtt berobbant volna a köztudatba több idénymunkát is vállalt. Ilyen volt például, amikor Írország egyik nemzeti kincsének, a Guiness-nek dolgozott targoncásként.

liamneeson2

Ha az akciófilmes jeleneteire gondolunk talán nem is annyira hihetetlen, hogy korábban ígéretes amatőr bokszolónak számított. Liam nagy rajongója volt ennek a sportnak, így 9 évesen ő maga is elkezdte ezt a harcművészetet.

Nemcsak Neeson, de mi is sokat köszönhetünk Steven Spielbergnek, ugyanis ő fedezte fel kedvencünket. Így születhetett meg az az elképesztő alakítás, amit Oskar Schindlerként nyújtott a Schindler listája című filmben 1993-ban. Sőt, a méltán híres rendezőnek hála, majdnem ő játszotta Abraham Lincolnt is évekkel később.

liamneeson3

Liam 19 éves fia, Michael galériát nyitott Londonban, ahol fiatal tehetséges tervezők ruháit mutatják be.

Ha kíváncsi vagy, mi mindent lehet még megtudni Liam Neesonről, kattints!

képek forrása: imdb

Hozzászólások