5 étel, ami tiltott szex előtt

Hagyd ki, ha jót akarsz

2016/01/20

5 randiétel, amit jobb, ha te is kihagysz a romantikus találkozó alkalmával, ha egyébként máshol tervezed az este folytatását. Nem azért, mert annak látszatát kéne keltened, mennyire egészségtudatos vagy, esetleg álszent fogyózó, hanem azért, mert bizonyos élelmiszereknek más hatása lehet az este folytatására.

received_2491012060986581

Ez a bejegyzés leginkább azoknak szól, akik túl vannak már néhány randin és az első ottalvós estét tervezik. De persze az is bátran olvasson tovább, aki úgy gondolja, ma este áldoz a testi szerelem szabad oltárán. Önmagában már az is elég izgalom ilyenkor, amit az elkövetkezendő néhány óra magában rejt, szóval ha jót akarsz magadnak – és a partnerednek egyaránt -, akkor hagyj ki a menüből néhány ételt, ami hátráltatna. Legalábbis abban, hogy igazán ellazulj és jól érezd magadat. Vannak élelmiszerek, amelyeket nehezebben emészt meg a szervezet, de ha végre sikerül neki, akkor további kihívások elé állítod az egyébként is csupa meglepetést tartogató estédet. Ha tudod, hogy valami felfúj, meghajt, gyomorgörcsöt okoz, akkor inkább kíméld meg magadat attól, hogy az este hátralevő részében azzal kelljen foglalkoznod, merre van a legközelebbi mosdó. Mutatjuk, hogy mit mivel érdemes helyettesítened!

ital

Sör helyett bor

Még akkor is, ha férfi vagy. A dolog nagyon egyszerű, kevés olyan ember létezik, akit a buborékos sör ne fújna fel, vagy ne késztetné kellemetlen büfögésre. Még ha a partner elég laza is, a szádból kiáramló szagokra valószínűleg nem annyira kíváncsi. Tehát a dolog nagyon egyszerű: ha fontos randid lesz este, szeretnél kicsit belazulni, akkor válaszd a kevésbé megterhelő bort, vagy valami férfiasat, úgy mint Martini, whisky, esetleg vodka.

Karfiol, brokkoli, kelbimbó

Tudom, az egészséges étkezés mintapéldánya vagy, eszedbe nem jut olajban sült húsokat és bundázott zöldségeket fogyasztani az esti randi során. Azonban most szólok, hogy ha foggal-körömmel ragaszkodsz az elképzelésedhez, annak akár drasztikus végkimenetele is lehet. Ezek a zöldségek egytől egyig felfújnak, ami pedig szintén gázképződéssel jár. Bajban leszel, ha nem vigyázol. Egyél inkább egy könnyű salátát, répát vagy rizst helyette, ha a köretet is könnyen fogyasztanád.

Grill

Marha helyett csirke és hal

A nők ritkábban esznek egy kiadós marha vacsorát, főleg az első alkalommal, de még velük is megeshet, hogy a férfi szeretné lenyűgözni és egy hatalmas steaket rendel neki. Bármelyik fél is fogyasztaná a vörös húst, lehetőleg ne a szex előtti estén kerítsen rá sort. Már egy nagyobb szelet marhahús is kellemetlen gázképződéssel járhat, ami ráadásul erőteljes szagot is áraszt. A szakember szerint ennek legfőbb oka, hogy a marhahús olyan szerekkel van kezelve, amelyek lebontása csak a vastagbélben sikerülhet, ami mellékanyagokat termel, ennek velejárója pedig óhatatlanul a gázképződés lesz. Egyél inkább csirkét vagy halat, amit sokkal könnyebben megemészt a szervezet, ráérsz később is lehengerelni a másikat egy kiadós marha vacsorával.

Hasábburgonya

Bár bízva bízok benne, hogy senkinek még csak eszébe sem jut az esti randit a Mekibe szervezni, de ha mégis, vagy netán ez lenne a köret, akkor jobban jársz, ha helyette sült krumplit választasz. Jelen esetben a túl sok olaj az oka annak, hogy nagyon eltelít és megterheli a gyomrodat. Míg a szervezeted az emésztéssel van elfoglalva, addig te kevésbé tudsz a másikra koncentrálni, mert kínos görcsökkel és kellemetlen fájdalommal járhat. Néhány szem édesburgonya, vagy a fent említett köretek valamelyike sokkal jobb választás.

teszta

Tejszínes tészták

Ez a csoport főleg azokra vonatkozik, akik nem toleránsak a tejcukorral szemben. A laktózérzékenyek valószínűleg tudják magukról, hogy ez milyen mellékhatásokkal járhat, de aki nincs tisztában vele, hogy nehezen, vagy egyáltalán nem képes megemészteni, annak bizony panaszos estéje lehet. Egyél inkább helyette valamilyen paradicsomszószos könnyű tésztát, de lehetőleg a sajtot is hagyd el a tetejéről.

Hozzászólások