5 másodperces kreatív csodák

A világ legegyszerűbb csináld magad projektjei

2015/09/04

Néha csak egy apró löketre van szüksége az embernek, hogy megvalósítson egy igazán kreatív ötletet, a lehető legegyszerűbb módon. Összegyűjtöttünk pár végtelenül egyszerű, ám annál izgalmasabb megoldást neked.

Szerencsére a kreativitásnak tényleg nincsen határa. Ha mégis előfordulna veled, hogy nem jutsz eszedbe, hogyan tudnál hasznosítani mondjuk egy régi vágódeszkát, néhány ruhacsipeszt, vagy hogyan varázsolj egy elhasznált göncöt újjá, akkor most megmutatjuk, mi a teendőd.

Tablet-tartó a konyhából? Igen!

Mindössze annyi a teendőd, hogy faáru boltból, vagy kreatív üzletből beszerzel néhány eszközt: egy támasztó lécet, egy tartó lécet és ragasztót. A művelet pedig ennyire egyszerű:

tablet

Nyomdázz!

Gyerekként mindenkinek volt törpikés pecsétje, de legalábbis valamilyen formában biztos lekötötte a figyelmünket a nyomdázás. Ha mégse lenne kéznél, de a gyerkőc türelmetlenkedik a lábunk körül, akkor íme egy egyszerű módszer, szintén a konyhából! A zöldséggumók nem vesznek kárba, használd fel őket!

zöldség

Kezd a sulit saját jegyzettömbbel!

De munkahelyre is kitűnő választás. Ragadj meg néhány A5-ös papírt és hajtsd félve. A felezőpontokon lyukaszd át, és fűzz át rajta egy zsinórt, gumit, vagy spárgát. Vágj méretre egy bőrdarabot, az egyik végén legyen kicsit hosszabb, mint a füzet szélessége. Snicerrel vágj az anyagba két 1-1 centis lyukat, itt fogod átkötni. Ragaszd a bőrt az első és utolsó oldalakhoz, hagy megszáradni. A maradék bőrből pedig vágj egy hosszabb csíkot, hogy legyen megkötőd. Voilá! Kész is vagy!

bőr jegyzet

Letisztult dizájn otthonodba

A bőr annyira csodálatosan sokféle megoldásra használható, hogy te is meg fogsz lepődni! Aki nem szereti túlzsúfolni otthonát, főleg nem az összeszereléssel bajlódni, annak az alábbi kivitelezési javaslattal állnánk elő. Végy egy erősebb bőrszíjat, rögzítsd a falra, és máris kész van a szuper egyszerű, minden célra bevethető kiegészítőd: lehet belőle polc, ruhafogas, újságtartó, amit csak szeretnél!

polc

Csipesz újragondolás

Tele van a lakásod elszórt ruhacsipesszel? Egy a fürdőben, egy a nappaliban, egy a ruhaszárító mellett? Használd ki, hogy ennyi áll rendelkezésedre. Például rögzítsd vele a szintén szanaszét heverő fülhallgatódat. Így biztosan nem törik meg a szál, egy csapásra rend lesz a lakásban, és minden a helyére kerül.

csipesz

Ez egy lego kocka. Ja, nem!

Turbózd fel a zsebkendőtartód! Ahogy azt gyerekként a technika órán megtanultuk, az egyik legegyszerűbb kartonból kockát gyártani. Ezt a tudásodat kell most felelevenítened, de ha nem jönne egyből az ihlet, akkor segítünk kicsit!

zsepi

Olvass még kreatív ötleteket!

Hozzászólások