5 növény, amely megtisztítja a májat

Ideje belevágni az őszi tisztító kúrába

2014/11/07

Itt az ősz és ideje megtisztult szervezettel nekivágnunk, hogy a téli szobában rekedt életmódot, a karácsonyi eszem-iszomot már előre kompenzáljuk, a szervezetet előre megerősítsük.

A máj feladata a szervezetben, hogy kiszűrje a szervezetbe került méreganyagokat és eltávolítsa azokat. Az elfogyasztott ételek tele vannak veszélyes anyagokkal, ezért fontos, hogy segítsük a szervezetet, hogy minél egészségesebb lehessen és immunrendszerünket is erősíteni tudja ezáltal.

Nagy szerencse, hogy ma már tudjuk, hogy a májat, ezt a létfontosságú tisztító szervünket már az étkezéssel is tudjuk tisztítani és segíteni a méregtelenítésben.

Most bemutatunk 5 olyan növényt, amely segít ebben és azt is, hogy hogyan:

Avocado – Védő és javító szerepe van. Már  heti 2-3 avokádó stimulálja a máj öntisztító szerepét és segíti a működését.

467991817

Fokhagyma – Tudjuk, hogy a fokhagyma szuper zöldség, amely segít a fertőzések leküzdésében, erősíti az immunrendszert és az egyik legerősebb zöldség, amely segíti a máj működését. A kénben gazdag fokhagyma aktiválja azokat a májenzimeket, amelyek a méregtelenítésért felelősek. A fokhagyma allicint és szelént tartalmaz, ami szintén elengedhetetlen a máj egészségének megőrzésében.

Kurkuma – A kurkuma rendkívül jelentős szereppel bír a rákkeltő anyagok méregtelenítésében, éppen ezért minden nap ajánlott a fogyasztása. a kurkuma ugyanakkor serkenti a májsejtek regenerálódását.

163298997

Citrom és Lime – Ha naponta megiszol egy csésze meleg vizet egy citrom vagy lime levével dúsítva, jelentősen segítesz a májnak. A kombináció serkenti a májenzimek működését, amelyek később a méregtelenítést végzik. (forrás: mindenegybenblog.hu)

Hozzászólások