5 ok, amiért érdemes ősszel lékúrát tartani

Mely gyümölcsök és zöldségek erősítik, energetizálják a legjobban a szervezetet?

2014/09/10
5 ok, amiért érdemes ősszel lékúrát tartani

Az esős, szürke őszi reggeleken különféle zöldség és gyümölcs levekkel indíthatod a napot, amire nagy szükség van, hiszen ilyenkor szép lassan kiürülnek a szervezet vitamin tartalékai. A gyümölcs- és zöldséglevek nem csak energiával és vitaminokkal töltenek fel minket, de tisztító hatásuk is van és a fogyásban is segítenek. Öt okot sorolunk fel öt csodálatos gyümölcs illetve zöldség formájában, amelynek levéből készült italok megerősítik, energetizálják, optimalizálják a test működését – beleértve a testsúly csökkentést is.

A cékla

A cékla a dobogó első fokán áll az energia tartalom tekintetében a zöldségek között. “A bio céklalé különösen egészséges, ha szervezeted megtisztításáról van szó, emellett napi fél liter fogyasztása a vérnyomásodra is jó hatással lehet. Reggel felkelés után fogyassz el belőle egy nagy pohárral, ez segít, hogy jókedvvel és energiával indítsd a napot!”– árulta el Dr. Csomai Zita, a Dr. Steinberger életmód szakértője, aki azt is hozzátette, hogy a bio céklalé edzés előtt is csodákat művel, segítségével ugyanis látványosabb eredményt érhetsz 

fotó: www.allcolonhealth.com
fotó: www.allcolonhealth.com
A piros szőlőlé

Nehéz dolgozat előtt állsz, netán közeleg a vizsgaidőszak? Próbáld ki a bio piros szőlőlevetmely frissítő, fiatalító hatásáról ismert. „Minden egyes korty igazi kincs a testednek, amellett, hogy segít a stressz leküzdésében, még kiváló agyserkentő hírében is áll a benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően”- árulta el a szakértő.

Az aszalt szilva

A különböző lékúrák, vagy egy öt napos fitness program a fogyásban is segíthetnek. Az aszalt szilva ital is nagyszerű lehet erre a célra, mivel sokáig fenntartja a gyomor telítettségérzetét, így szabályozza az étvágyadat. Igyál belőle reggel és este, ezzel megkönnyíti a nehéz ételek, napközben elfogyasztott nassolni valók megemésztését.

fotó: www.mindbodygreen.com
fotó: www.mindbodygreen.com
A zöld búzafű

Már ősszel érdemes elkezdened felkészíteni szervezetedet a téli meghűléses időszakra vitaminokkal, nyomelemekkel. A búzafű lében rengeteg olyan vitamin, enzim és fehérje található, mely energiával tölt fel, és erősíti immunrendszeredet. A zöld búzafű koktélt naponta kis mennyiségben fogyaszd, lassan kortyolgatva. Ha erősítő, gyógyító kúrát szeretnél tartani kb. 1 decilitert ossz be a nap során– árulta el Dr. Csomai Zita, életmód tanácsadó.

A homoktövis

Ilyenkor ősszel a depresszió előbb-utóbb mindenkit utolér egy-egy szürke esős reggelen. Hangulatodon sokat javíthatsz egy adag finom zöldségkoktéllal. A kiemelkedően magas C-vitamintartalmú homoktövis natúr ital ilyenkor igazi csodaszer, erősíti az idegrendszert, így a borongós hétköznapokat is könnyebben hagyod magad mögött!

Hozzászólások