5 ruhadarab, ami veszélyes az egészségedre

Jobban jársz, ha ezeket ritkán viseled!

2015/01/07

Bármennyire is tetszik egy ruhadarab vagy cipő, egyikkel-másikkal nem árt vigyázni, ugyanis hiába csinosak, mégis igencsak veszélyesek lehetnek az egészségünkre nézve. Összegyűjtöttünk nektek több ilyen darabot.

Ugye te is szeretsz csinosan öltözni? Arra is ügyelsz, hogy ezek a darabok kényelmesek legyenek és jó minőségű anyagból készüljenek?

Íme 5 ruhadarab, amelyek többet árthatnak egészségednek, mint gondolnád.

1, Sajnos vagy sem, a magas sarkak hódolóinak nem tudunk jó hírt mondani: nem egyszer bizonyították már, hogy a magassarkú cipő egészségtelen. Ortopéd orvosok szerint veszélyes a gerincre, illetve a boka- és térdízületre és a csípőre is. Persze nagyon szexi viselet, de ha lehet, ne válaszd minden nap ilyen lábbelit!

iStock_000043595558_Small

2, Egy újabb szexi ruhadarab, amit nemcsak a nők, a férfiak is kedvelnek, ami nem más, mint a tanga. A tanga vékony pántja dörzsöl és bevág, ezért gyulladást és gombásodást okozhat a nemi szervek környékén. Ezenkívül megkönnyíti a baktériumok eljutását a végbél irányából a hüvely felé.

3, A csípőnadrág pont elnyomja a beleket, illetve télvíz idején különösképpen veszélyes, hiszen könnyen kifázhatnak a szerveink.

obese woman trying to close the buttons of her jeans

4, A túl szoros nadrágok sem épp egészségesek, ezért ne vásárolj a méretednél kisebb darabot, mert nem lélegzik benne a bőröd és könnyen gombás fertőzést is elkaphatsz benne.

5, A nem megfelelő méretű melltartó is nagy veszélyt rejtegethet rád nézve. A szűk pánt bevághat nem csupán a hátadba – amely az izmaidnak és tartásodnak sem tesz jót -, de ahol a legnagyobb galibát okozza, az maga a melled. Egy szoros merevítő, túl kemény push-up betét egyenesen cisztát is okozhat. Ugye nem fontos ennyire, hogy az álladig legyen polcolva a melled?

iStock_000021275567_Small

 

 

Hozzászólások