5 tipp a repedezett ajkakért

Hívd a természetet cserepes ajkaidra!

2014/09/18

Repedezettek, cserepesek az ajkaink? Ha természetes gyógymódra vágyunk, nem kell mást tennünk, mint körülnézni egy kicsit otthon. Cukrot és mézet biztosan találunk…. 

Senki sem szereti, ha ajkai repedezettek és csúnyák – legszívesebben eltakarnánk! A kínos problémával különösen hideg időben kell szembenéznünk.  Talán elkerülhetetlennek is érezzük ezt  télen, de bizony bármelyik másik évszakban is előfordulhat.

lips

Nem szükséges rögtön a patikába rohannunk valamilyen bombabiztos krémért. Olyan, természetes gyógymódokat is alkalmazhatunk ajkaink megszépítésére, melyek közül nem egyet a konyhában is megtalálunk.

Ahhoz, hogy ajkaink szépek és egészségesek legyenek, mindenekelőtt hidratáltnak kell lenniük, de abba kell hagynunk az önkéntelen nyalogatásukat is. Gyakori és rendszeres kezeléssel visszaállíthatjuk ajkaink szépségét. Íme néhány egyszerű trükk!

1. Aloe Vera: az aloe gyógyító hatását mindenki ismeri. Tehát, ha a legjobb természetes gyógymódra vágyunk, az aloe vera megteszi kötelességét! Ha sűrűn kenegetjük vele ajkainkat, kiküszöböljük a száraz bőrt és részesülünk a gyógynövény áldásos hatásaiból. Talán az íze nem lesz a legjobb, de higgyük el, az eredmény garantált.

aloe

2. Kókuszolaj: szintén kiváló otthoni módszer a repedezett ajkak ellen, ha következetesen alkalmazzuk. Vigyük fel ajkainkra napi 3-4 alkalommal és hamar megszüntethetjük a cserepességet. A kókuszolaj hosszú időre hidratáltan tartja az ajkakat és megelőzi a „foszladozást” felületükön. Alvás előtt is nyugodtan használhatjuk.

cocosoil

3. Méz: a méz igazán hatékony a sebek, égések kezelésében, így a bőrápolásban is. Nedvesség-tartalma kitűnő a bőrre és az ajkakra. Ha felvisszük a szánkra, gyógyító folyamatot indít el, a bőr valósággal bababőr-simaságúvá válik. Legjobb egyébként organikus mézet használni.

honey

4. Rózsa szirmok: a gyönyörű, rózsás ajkakhoz nem meglepő módon rózsaszirom a legjobb természetes gyógymód! A száraz ajkakat először mossuk meg jól vízzel, majd áztassuk rózsaszirmokat egy kis nyers tejbe. Keverjük össze és alkossunk belőle finom pasztát, majd ezzel vonjuk be az ajkakat naponta háromszor. Fenntarthatjuk az ajkak hidratáltságát, plusz gyönyörű színt is kapnak!

rozsaszirom-tal-203797

5. Cukor: amikor az ajkaink repedezettek, szükséges lehámlasztani az elhalt sejteket. A cukor mézzel kombinálva tökéletes és természetes hámlasztó! Keverjünk össze egy kis tálban 2 teáskanál cukrot és egy teáskanál mézet. A keveréket hagyjuk az ajkakon pár percig, majd gyengéden dörzsöljük vele át őket. Ha készen vagyunk és lemostuk, tegyünk egy kis tejszínt az ajkakra hidratálásképpen!

sugarlips

Hozzászólások