5 trükk, amivel távol tarthatod a szúnyogokat

Meg kell próbálni minden módon elriasztani őket!

2019/06/26

Sajnos nem kérdés, hogy szúnyoginvázió van Magyarországon, így az összes létező praktikával próbáljuk távol tartni magunktól a kis csipős lényeket. 

Érdemes ezt az 5 trükköt megfogadni ahhoz, hogy a szúnyogirtón kívül tudj még máshogy is védekezni a vérszívók ellen.

1. Viselj világos ruhákat!

Úgy tűnik, hogy a rovarok számára vonzóbbak a sötét színek, mivel ezek jobban kitűnnek a környezetükből. Ezért próbálj meg minél világosabb árnyalatokba öltözni, és az sem árt, ha lazább, kevésbé testhez tapadós darabokat választasz, így ezeken keresztül nehezebben csíp majd meg a kis vérszívó.

2. Ne menj a szabadba hajnalban és napnyugtakor!

Bár a szúnyogok áldásos tevékenységét egész nap viselnünk kell, a hajnali és az esti órák valójában a fő táplálkozási időszakuk, ezért ilyenkor, ha teheted, inkább ne menj a szabadba, főleg akkor ne, ha vízpart közelében vagy.

szunyoggg

3. Próbálj ki természetes szereket!

A szúnyogok különösen gyűlölik a citromillatú eukaliptuszt, így ha hozzá tudsz jutni ebből készült szappanhoz, testápolóhoz, vagy bármi hasonlóhoz, akkor ne habozz. Valószínűleg nem lesz olyan hatásos, mint a boltban kapható szúnyogtaszító szerek, de adhat egy kis plusz védelmet, ha úgy érzed, már semmi nem segít.

4. Tudd, hogy mit kell kerülnöd!

Rengeteg tudományos kutatás készült már arra, hogy miért csípnek a szúnyogok egyes embereket jobban, mint másokat. Bár egyértelmű eredmény még nincs, az azért elmondható, hogy a 0-ás vércsoport duplán szívja meg a nyarat, ez ugyanis a szúnyogok kedvence, de nem segít az sem, ha valaki sörözik, vagy ha izzad, ezek ugyanis valamiért vonzzák ezeket a rovarokat. Ha teheted, szúnyogveszélyes időben ne fogyassz sört, és zuhanyozz, ha nagyon megizzadtál!

5. Használj ventilátort!

Bármilyen furcsán is hangzik, a szúnyogok nem szeretik a ventilátoros helyeket, és még akkor is kerülik ezeket, ha az udvarban használod a légkeverést. Ennek részben az lehet az oka, hogy a ventilátor segít eltüntetni a kilélegzett szén-dioxidot, a rovarok pedig ez alapján találják meg, hol tudnak vadászni.

forrás

Hozzászólások