5 tuti koktélrecept a nyárra

Ezekkel te lehetsz a házibulik sztárja

2016/05/24

Végre itt a jó idő, még ha néha esik is közben! Ez azt jelenti, hogy lassan strand, partik és haverok. Meg 5 koktélrecept tőlünk, hogy még jobb bulikat csaphass!

Akinek a nyárról nem a jó idő, a rengeteg bulizás és a haverok jutnak eszébe, az keressen fel egy orvost, mert súlyos farsulásban szenved. Mi a magunk részéről alig várjuk, hogy megint beszabadulhassunk a koktélbárokba, és végig kóstoljunk mindent, ami tavaly még nem volt a kínálatban. 

Persze tudjuk, hogy nem mindenkinek fűlik a foga a tömeghez és a sorban álláshoz, de nyugalom, mi mindenkire gondolunk! Akik jobban szeretnek a szűk baráti körben iszogatni, mint az embertenger közepén, azoknak most itt van 5 tuti koktélrecept, amikkel bármelyik bármixert megszégyeníthetitek!

1. Pina Colada

Hozzávalók 1 pohárhoz:

  • 4 cl fehér rum
  • 2 cl kókuszlikőr
  • 1 dl ananászlé
  • 2 cl tejszín
  • 4 jégkocka
  • néhány ananászdarabka

Elkészítés:

A rumot, a kókuszlikőrt, az ananászlevet, a tejszínt és a jeget turmixgépbe töltjük, és addig keverjük, amíg a jégkocka kásás lesz. Nagyobb poharakba töltjük, a pohár szélét az ananászdarabokkal díszítjük, és azonnal kínáljuk.

Pina Colada

2. Cuba Libre

Hozzávalók 1 pohárhoz:

  • 5 cl fehér rum
  • cola
  • 2 gerezd lime
  • 5 cl fehér rum
  • cola

Elkészítés:

Jéggel félig töltött pohárba beleöntjük a rumot, rácsavarjuk a limeot, megkeverjük, felöntjük colával, végül beleejtjük a kicsavart limegerezdet is.

Cuba Libre

3. Hurrikán

Hozzávalók 1 pohárhoz:

  • 2 cl gin
  • 2 cl light rum
  • 1 cl Amaretto likőr
  • 1 cl Triple sec likőr
  • 8 cl grépfrútlé
  • 8 cl ananászlé
  • 2 cl grenadine

Elkészítés:

Egy magas poharat töltsünk meg jéggel, majd öntsünk rá shakerben összekevert gint, rumot, Amarettót, Triple Secet, ananász- és grépfrútlevet. Díszítsük ananászkarikával, cseresznyével és friss mentalevéllel.

4. Margarita

Hozzávalók 1 pohárhoz:

  • 4 cl tequila
  • 2 cl Cointreau
  • 1 negyed lime leve

Elkészítés:

A koktélos pohár szélére sóperemet kell készítenünk – ezt hívják crustázásnak – mégpedig úgy, hogy a pohár szélét a lime-al benedvesítjük, és a poharat sóba mártjuk. A tequilát, a Cointreau-t és a lime levét öntsük egy jéggel teli shakerbe, majd jól rázzuk össze őket, és szűrjük az italt a crustázott pohárba.

5. Mojito

Hozzávalók 1 pohárhoz:

  • 7 cl fehér rum
  • nádcukor
  • 10 db mentalevél
  • ásványvíz
  • 1 öntet Angostura
  • 1 db lime
  • 0,5 citrom leve
  • 10 db jégkocka

Elkészítés:

A citromot kifacsarjuk, a limeot felkarikázzuk, egy karikát félreteszünk. Egy long drink pohárba beletesszük a mentaleveleket, ráöntjük a citromlevet, egy kanállal megnyomkodjuk, beleszórjuk a cukrot, összekeverjük. Beletesszükna jégkockákat, újra megkeverjük, beleöntjük a rumot, az öntet Angosturát. A lime karikákat kicsit megnyomkodjuk, majd a többihez keverjük. Feltöltjük ásványvízzel, végül pedig citromkarikákkal és mentával díszítjük.

Hozzászólások