Merre utazik Robbie Williams a budapesti koncert után?

Ismét hazánkban járt Robbie Williams, aki Swing Both Ways című lemezének európai koncert turnéját kezdte a Budapest Sportaréna teltházas közönsége előtt.

2014/04/29

Az angol fenegyerek hozta a tőle jól megszokott figurát, és közben felrobbantotta az Arénát elsöprő előadásával.
Magyarországon kezdte új nagylemezének koncertturnéját minden idők egyik legsikeresebb angol énekese, Robbie Williams. Nem először járt hazánkban, ám ezúttal egészen egyedi fellépéssel készült, ami inkább hajazott egy varieté műsorra, mint zenei koncertre: a látvány, a technika, a színpadkép, a koreográfiák olyan ütős show-t varázsoltak az egyébként a kritikusok által olykor kétes minőségű szving album dalai alá, hogy a közönség két órára valóban az 1900-as évek Hollywoodjában érezhette magát.

A hangzás merőben más volt, mint amit Robbie Williamstől megszoktunk: ezúttal nem csendült fel az Angels vagy a Feel című ikonikus slágere, az énekes ugyanis visszarepült a huszadik század elejének klasszikus világába, ahol a szving, a táncosok, a csillogó színpadképek szinte kéz a kézben jártak egymással. Az előkelő brit és a macsó rosszfiú keverékeként színpadra álló énekes tetőtől talpig elegánsan, néha majom álarcban, máskor pöttyös zakóban is teljesen azonosulni tudott a hollywoodi csillogást megszégyenítő világgal.

robbie-williamsAz énekes nem kért előzenekarokból, nyolc után néhány perccel megjelent a közönség előtt, hogy birtokba vegye a 120 főből álló magyar stáb által összerakott színpadot, melyet összesen kilencven lámpa és reflektor világított be. A Take That egykori tagja mellett tizennégy zenész, három vokalista és nyolc táncos dolgozott, valamint színpadra állt vele a rákosligeti Gregor József Általános Iskola alsó osztályos, ének-zene tagozatos diákjaiból alakult kórus, hogy együtt adják elő a High Hopes című dalt. Ez a produkció nem aratott osztatlan sikert, többen ugyanis megkérdőjelezték, vajon tényleg élőben énekeltek-e a gyerekek, mikrofonnak ugyanis nyoma sem volt a közelükben.

A negyvenéves családapa ismét bebizonyította, hogy tudja, mitől döglik a légy: karrierje újabb csúcspontján lélegzetelállító színpadi show-val kápráztatta el a magyar közönséget, akiket talán csak az Aréna akusztikájának hiányosságai zavarhattak az olykor visszhangos előadás közben, ezért viszont talán kárpótolta őket, hogy a szerencsésebbek szinte testközelben találkozhattak az énekessel az alacsony színpadnak köszönhetően.

Robbie Williams tehát hivatalosan is megnyitotta Swing Both Ways koncertturnéját. Hazánk után Olaszországba, Ausztriába, Hollandiába, Dániába, a Skandináv-államokba, Németországba, Monte Carlóba, Svájcba, Angliába és Ausztráliába is elviszi a szving életérzést. Napjaink egyik legsikeresebb brit előadójának legutóbbi, 2009-es turnéjára az első napon 1,6 millió jegyet adtak el, így valószínű, hogy idén is minden koncertje teltházas lesz.

Hozzászólások