6 apró gesztus, amivel kimutathatod a szerelmedet

Ezekkel az apró dolgokkal vihetsz színt a hétköznapokba

2018/07/04

Könnyű elveszni a mindennapi rohanásban, és nem figyelni a másikra, azonban ha nem akarod, hogy megmérgezze a kapcsolatodat és érdemes néhány olyan apró dolgot bevezetni a hétköznapokba, mellyel egyszerűen kimutathatod a szerelmedet.

1. Csinálj reggelit!
Egy rántottát összeütni néhány perces dolog, de ha még erre sincs időd, elég, ha kiteszed a tejet, a kávét és a müzlit az asztalra, szépen megterítve – hidd el, ezt isértékelni fogja! A lényeg itt is csak a szándék, ha látja rajtad, hogy gondoltál rá, máris szebben indul a napja. Ha ő kel fel korábban, néha kelj fel vele, és ha reggelit nem is adsz neki, csináld meg a szendvicsét a melóba, vagy készítsd be neki előző este kávét, hogy reggel már ne kelljen ezzel bíbelődnie.

kavekeszites

2. Ragasztgass!
Kemény hetetek van, és alig találkoztok egymással, mindegyikőtök annyira elfoglalt? Vedd elő a post-it-jeidet, és írj fel néhány kedves szót rájuk, vagy egyszerűen rajzolj néhány szívecskét! Ha együtt alszotok, vagy együtt laktok, néha ragasztgasd ki neki olyan helyekre, ahol biztos, hogy megtalálja. Ha mondjuk te kelsz korábban, és nem akarod felkelteni, ragassz egyet a fogmosótükörre, ha te kelsz később, előző este készítsd be a táskájába. Biztos, hogy mosolyt csalsz az arcára!

post it

3. Lepd meg valami hasznossal!
Nem kell hatfogásos vacsorára gondolni, ha meg szeretnéd lepni a kedvesedet valamivel. A mindennapi dolgok is legalább annyira jóleshetnek a másiknak, ha azt mutatják, hogy figyelsz rá, és tudod, hogy mire van szüksége. Kifogyott a mosószere, vagy elfelejtett tejet venni? Hazafelé ugorj be érte – imádni fogja, hogy magadtól eszedbe jutott a dolog, így két legyet üthetsz egy csapásra.

getty_rf_photo_woman_selecting_milk

4. Legyél kedves!
Ha a másiknak hosszú és fárasztó napja van, biztosan nem úgy fog hozzád szólni, ahogyan kellene. A legszaftosabb veszekedések az ilyenekből indulnak – de ilyenkor nem szabad magadra venned a dolgokat! Ha morog a pasid és elég durcás is, ne válaszolj neki ugyanilyen hangnemben, hanem inkább legyél extrán kedves, és nyeld le a békát. Másnap nagyon fogja értékelni, hogy nem kötöttél bele te is, hanem méltósággal viselted, hogy nyűgös.

szerelem

5. Rakd el a telefont!
Ha rohanósak a napjaitok, és alig tudtok beszélgetni, kösd ki, hogy legalább egy órán keresztül nem nyomkodhatjátok a telefonjaitokat, amikor együtt vagytok. Ez jó nagy kihívás lehet, főleg, ha a munka e-mailek is arra jönnek, de ilyenkor egy órát simán kibír bármilyen ügy, főleg, ha ti szabjátok meg az időpontot. Legyen az egy nyugis vacsora, vagy lefekvés előtti beszélgetés, az az egy óra csak a tiétek, és senki másé!

telefon

6. Utazótárs
Ha tudod, hogy a barátod hosszabb útra indul (mondjuk meglátogatja a szüleit), vagy egyszerűen sokat utazik a munkába, rejts el a táskájában valami meglepetést. Ez lehet a kedvenc csokija, a kedvenc könyve, amit mindig otthon felejt, vagy egy aranyos fotó kettőtökről – a lényeg az, hogy meglepődjön, és érezze, hogy gondoltál rá. Ugyanígy kaját is rendelhetsz a munkahelyére, ha tudod, hogy még nem evett – semmi nem mondja úgy, hogy szeretlek, mint egy meglepetéspizza!

small-gift

forrás

Hozzászólások