6 dolog, amit nem tudtál a kávéról

Érdekességek a kedvenc nedűdről

2019/01/31

Ha te is imádod a kávét valószínűleg elég sokat tudsz róla de a következő infók bizonyára neked is újak lesznek. Íme néhány dolog, amit nem tudsz a kávéról!

Eredetileg nem ital
Az afrikai törzseknek nem állt szándékukban lefőzni egy jó erős feketét. A kávébabból és zsiradékból készítettek úgynevezett energiabombákat.

A legnépszerűbb
A világ legnépszerűbb legális, pszichoaktív drogja. Átmenetileg befolyásolja a hangulatod és a viselkedésed, ezért pszichoaktív.

A legdrágább kávé
Aki már látta a Bakancslista című filmet annak bizonyára nem újdonság, de a legdrágább kávé a Kopi Luwak. A cibet macska a még éretlen kávégyümölcsöt eszegeti meg és ennek az emésztése során keveredik enzimekkel. Miután az emésztőrendszere végzett és kiürült, ezeket a szemeket összeszedik és kész is a világ egyik legdrágább kávéja.

coffee

Fejfájásra
A koffein nagyon sokféle fejfájásra megoldás lehet. Korlátozza a vér áramlását az agyban, ezért a legtöbb migrénes panaszra is megoldást jelenthet. Fontos, ha magad vérnyomás okozza a fejfájást, a kávéval nem lehet segíteni a helyzeten.

Értékálló
A kávé értéke nem csökken és nem is csökkent soha, inkább növekszik. Nem lehet megbélyegezni a létszükséghez szükséges pecséttel, mégis a népszerűsége rendíthetetlen.

Nem csak a Földön népszerű
Még az asztronautáknak is teremtettek lehetőséget a kávézásra. Így a kávé szó szerint az űrben is hódít.  

forrás

Hozzászólások