6 félreismerhetetlen jel arra, hogy eljött a szakítás ideje

Merjünk dönteni, ha itt az idő - a saját érdekünkben

2014/09/11

Minden kapcsolatnak megvan a maga élete, sorsa. Remélhetőleg a mi kapcsolatunkénak az, hogy minél tovább boldog maradjon. Erre azonban nincs garancia, előfordulhat, hogy sajnos nem így alakulnak a dolgok … Megvannak azok a biztos jelek, amelyek jelzik, hogy – bármennyire is fáj – a kapcsolat elfáradt és javíthatatlanul elromlott.

Nagyon egyszerű a másikat okolnunk mindenért, de nem igazán fair. A kapcsolatban mindketten benne vagyunk, így annak alakulásárt mindketten felelünk, illetve úgyis mondhatjuk, hogy az idő során mindenképpen kiderül az, hogy mennyire vagyunk egymáshoz illőek vagy sem. Rövid pihenők, szünetek jót tehetnek egy kapcsolatnak, de van, amikor már biztosan tudjuk, hogy nincs tovább és ilyenkor a saját érdekünkben pontot kell tenni a végére. Melyek ezek a jelek?

 

Állandóvá vállnak a veszekedések

Minden nap összeveszünk valamin. Bármi kiválthatja és fellobban azonnal. Nem lényeges a a vita tárgya, sokkal fontosabb annak formája. Lényeges, hogy már eszünkbe sem jut az, hogy hogyan javíthatnánk a helyzeten, már nem szempont. Egyik biztos jele, hogy itt a vége.

fotó: www.homehealthlive.com
fotó: www.homehealthlive.com
Egyetértés hiánya, az akaratok ütközése

Már semmiben nem értünk egyet és egy egyszerű kérdésekben sem tudunk kompromisszumot hozni. Nem tudjuk és nem is akarjuk elfogadni egymás akaratát és döntéseit, az élet semmilyen terén nem találjuk már az összhangot. Nem a másik fél változott meg, hanem a kapcsolat.

Belép az életünkbe a flört – másokkal …

Hirtelen sokkal jobban érezzük magunkat mással, aki annyira jó fej és annyira megértő. Az otthoni pokol és stressz-özön helyett végre nevetés, önfeledt jókedv is jut nekünk. Ha már máshol – és mással – jobb, akkor itt az idő a szakításra.

 

fotó: www.womenshealthmag.com
fotó: www.womenshealthmag.com
Idegesít

Érdekes, hogy amitől korábban annyira egyedi volt és jó fej, az ma már zavaró különc viselkedés. Az a baj, hogy ezekből az idegesítő, zavaró tényezőkből egyre több lesz. Ha így van, akkor ideje az elváláson gondolkodni. Egy kapcsolat akkor jó, ha felhőtlenül lubickolhatsz benne, nem arról, hogy zavar.

Unalom

Megszűnt annak a varázsa, hogy összebújunk, nem jó már érezni a teste melegét. Nincs vonzalom, az összebújás is már csak szex, elmarad a szenvedély. Egyikünk tévézik, a másik olvas – vagy mindketten internetezünk, de nem egymás közelségét és társaságát keressük, mert már nem jó együtt, unalmas.

Pillantások – másfelé …

A szemkontaktus, mások pillantásába való belefeledkezés egy új kapcsolat iránti igény biztos jele. Jól esik ha néznek és nem fordulunk el, bizsereg a vérünk – mástól, már nem az ő pillantásától. Egészen biztos, hogy új felé nyitottunk, ideje a régi kapcsolatot lezárni – lehetőleg minél kisebb vérveszteséggel mindkettőnk számára. (forrás: tudasfaja.com)

 

 

 

Hozzászólások